JÁ mám už želváky velký, ale nechce se mi jim cokoli cpát do těla.
Moje chyba byla, že jsem nedělala fotky každý rok a teď mi paní nechce uznat fotky jako relevantní. Prý když je dám čipovat, bude mi moct udělat aktualizace. Prý se ty želvy hodně změnily. na můj dotaz, jak tedy poznají, že jsem dala čipovat ty původní želvy neměla vlastně odpověď. takže.... jsem bezradná.
Fotky neprojdou, ale čip je v pořádku??? Zase nesmysl v ČR
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čip není žádný cpát do těla.... pokud máte velký želvy, tak čipování není problém. jednou je to cites zvíře, tak musí být označené.
Nasazení jednotlivých štítků a jejich nepravidelnosti na plastronu jsou NEMĚNNÉ je to jak otisk prstu, mění se jen jejich zabarvení , zkuste si s paní sednout nad fotkama a vysvětlit ji to...
třeba zakroužkujte na fotkách ty JASNÉ markanty...
když budete dost "diplomatická" tak to snad pochopí (nesmí mít pocit, že z ní děláte bl.bce, to se pak kousne a je to v (_._) ) nejlépe aby na to jako "přišla sama"
je to jako když průměrnýho chlapa pochválíte, jak je šikovnej a že by to jinej nedokázal, tak nakonec vám "zobe" z ruky
s ouřadama je to někdy opruz, držím palce a dejte vědět, jak jste dopadla...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Čip není žádný cpát do těla.... pokud máte velký želvy, tak čipování není problém. jednou je to cites zvíře, tak musí být označené.
Jo u kilový o nic nejde, ale u 50g když jí to jen trochu blbě píchne... a prcek se s tím pak 2 roky vyrovnává...
Těžko najde veta, co čipuje tisíce mláďať a má na to grif
Navíc nikdo nemá vyzkoušeno, že čip bude fungovat i za 50 - 70 let
fota vypůjčena od khora
Souhlas s Lupusem. Dělá se něco, co třeba nebude za pár let fungovat, nebo si úřady vymyslí něco úplně jiného a ze zvířat budou nakonec cedníky. Pochopím to u velkých chovných stanic, nebo u těch, kdo jich mají tolik, že už to ani nespočítá, ale já? Nebo ostatní, co mají zvířata jako člena rodiny? Proč.Nemám slov.