Zdravím. Obdivuji terarijní zvířata a ráda bych se věnovala také chovu. Na rovinu říkám, že nemám vůbec žádné zkušenosti s teraristikou. Nevím ale, s jakým zvířátkem začít. Co vím je, že nechci hada. Mám kočky, které chodí ven i dovnitř a dočetla jsem se, když ze mě had kočku ze mě ucítí, může vystartovat.. Každopádně mám strach aby si vzájemně nemohli ublížit.. Chtěla bych začít s něčím nenáročným. Terárium zatím nemám, zařídím až podle vybraného druhu. Požadavky na zvíře také nemám nijak vysoké. Chci aby bylo na co koukat, možná mu nevadila lidská ruka, to ovšem není podmínkou. A menší vzrůst. Předem děkuji za veškeré rady spojené se zkušenostmi. :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skvělí pro začátečníky jsou gekončíci noční nebo pakegoni řasnatí.
Rozhodně si ale nastudujte chov z více zdrojů, doporučuji hledat i v angličtině, protože v zahraničí je tera hobby o trošku pokročilejší.
Pokud je vaše jediná obava ohledně hadů ta kočička, stačí si před manipulací s hadem důkladně umýt ruce a bude vystaráno. :D ať už se rozhodnete pro cokoliv, ne jen hada, základní pravidlo je dobře uzavírat terárko a nesnažit se zvířata "zkamarádit". Pak máte jistotu, že si neublíží.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Začít se dá s mnoha druhy, člověk si musí vybrat to co se mu líbí. Někdo začne s hadem, někdo třeba s gekonem, takže si vyberte co by se vám tak líbilo a potom se dá pokračovat