Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat ohledně svleků hada. Mám asi 2 měsíční "miminko" krajty královské, které jsem si přivezla domů 10.února. Had žere bez problémů, je aktivní, není agresivní, vlhkost je podle chytrých článků taky v normě.... ale za celou dobu se ani jednou nesvlékl. Navíc jsem si všimla že šupiny má krásné lesklé a "vypoklé" kdežto pár šupin za hlavou jsou matné a jakoby splasklé... na internetu jsem o tom nic nenašla. A přijde mi, že se to nepatrně rozrostlo. Myslela jsem, že se to třeba se svlekem ztratí ale svlek zatím nikde... podle rad na internetu by se měl had svlékat cca každé 3 týdny obzvláště když je takhle maličký. Dočetla jsem se, že kdyby se chtěl svléknout ale nešlo by mu to, tak by byl naložený v misce s vodou, která je k tomu samosebou uzpůsobená ale on je vykydnutý na "balkónku" a spokojeně se hřeje aniž by věděl, že mi dělá celkem starosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak velké myšky mu dáváte žrát? Každý had se svléká jinak a roste jiným tempem, tím intervalem třech týdnů bych se moc neřídila. A velikost kořisti má na tohle docela vliv - myška by měla vážit tak 10-15% váhy hada a být zhruba tak široká, jako je nejširší část jeho těla.
Jinak je ještě možnost, že už se svlékl a ty matné šupiny za hlavou jsou zbytek kůže, který se mu nepodařilo dostat dolů. Zkontrolujte celé tera, jestli náhodou někde v substrátu nenajdete zahrabané cosi, co připomíná nepovedenou igelitku :) Pokud nenajdete, ty šupinky hlídejte a třeba ho i vezměte na kontrolu k veterináři, kdybyste se hodně strachovala nebo kdyby se to nějak příliš rozlezlo.
Ale stručně řečeno... dejte mu čas, správnou vlhkost a vhodnou kořist a on vás nějaké to ráno překvapí :)