Môj chameleón má stále otvorenú tlamu

Chameleon pardálí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukasskk

15.4.2019 18:35
Lukasskk

XXX.XXX.155.173

Dobrý deň, môj chameleón má stále otvorenú tlamu má asi 2 mesiace stále je pod žiarovkou terapiou som mu asi moc rosil asi 5+x terorizmu má rozmeri 90x60x90 (ŠxHxV) žiarovka má 100w mám ho 2 dni dával som mu cvrcky obalené vo vápnika a vitamínoch ale neviem aké ovocie a zeleninu mu mám dávať. Prosím pomôžte mi neviem čo mám robiť s jeho tlamou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2019 18:45

Zkontrolujte teplotu, může mu být moc horko. 100W žárovka se mi zdá opravdu dost silná, zkuste spíše 75W (výkon žárovky se odvíjí od vzdálenosti od hotspotu, takže si to raději přeměřte).
Vzhledem k tomu, že ho máte 2 dny, respirační potíže a hniloby to asi nebudou, ale pro jistotu se spolu s nastavením správné teploty také ujistěte, že má dostatečné větrání.

Lukasskk

15.4.2019 18:55
Lukasskk

XXX.XXX.155.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkontrolujte teplotu, může mu být moc horko. 100W žárovka se mi zdá opravdu dost silná, zkuste spíše 75W (výkon žárovky se odvíjí od vzdálenosti od hotspotu, takže si to raději přeměřte).
Vzhledem k tomu, že ho máte 2 dny, respirační potíže a hniloby to asi nebudou, ale pro jistotu se spolu s nastavením správné teploty také ujistěte, že má dostatečné větrání.

No dnes sa mi stala taká vec že som došiel zo školy a mal tam 150w žiarovku a bola zapnutá cca 5,5h a začal som rosiť terarium a vybuchla tak som ho rýchlo vybral z terararia a hodinu čakal na mamku asi 1h kým donesie novú žiarovku nemohol za ten čas prechladnúť?

15.4.2019 19:11

Za jednu hodinu opravdu neprochladne, toho se nebojte. Fakt bych spíš řekla, že je mu pod žárovkou horko - chamíci se občas chladí podobně jako psi, s otevřenou tlamou se jim rychleji vypařují sliny a tím se zbavují tepla.
Můžete ho vytáhnout a poslechnout si, jestli při dýchání nepíská nebo nevydává jiné neobvyklé zvuky, to by znamenalo URI (dýchací potíže) a tedy návštěvu veterináře. Ale pokud ho máte jen 2 dny a před koupí to nedělal, spíš bych sázela na tu teplotu.

Lukasskk

15.4.2019 19:21
Lukasskk

XXX.XXX.155.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za jednu hodinu opravdu neprochladne, toho se nebojte. Fakt bych spíš řekla, že je mu pod žárovkou horko - chamíci se občas chladí podobně jako psi, s otevřenou tlamou se jim rychleji vypařují sliny a tím se zbavují tepla.
Můžete ho vytáhnout a poslechnout si, jestli při dýchání nepíská nebo nevydává jiné neobvyklé zvuky, to by znamenalo URI (dýchací potíže) a tedy návštěvu veterináře. Ale pokud ho máte jen 2 dny a před koupí to nedělal, spíš bych sázela na tu teplotu.

Išiel som ho vytiahnuť a urobil taký čudný zvuk ako keby si kýchol

15.4.2019 20:03
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Lukasskk napsal(a):
Išiel som ho vytiahnuť a urobil taký čudný zvuk ako keby si kýchol

Tak to rychle k vetovi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík