Prvomájová mláďata Epicrates cenchria alvarezi

Prodám Hroznýšovce duhového - 9 prcků, narozených 1. května. K odletu do sv...
DohodouUSER3
XXX.XXX.88.196
Dobrý deň. Chovám 3 ročného samčeka epicrates cenchria maurus, mam ho 1. rok, som s nim veľmi spokojný a rozmýšľal som že kúpim ešte epicrates cenchria cenchria. Chcem sa preto spýtať či je tieto dva poddruhy možné navzájom páriť, či s tým má niekto skúsenosť alebo to nie je vôbec dobrý nápad ? :D
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.34.233
USER3
napsal(a):
Dobrý deň. Chovám 3 ročného samčeka epicrates cenchria maurus, mam ho 1. rok, som s nim veľmi spokojný a rozmýšľal som že kúpim ešte epicrates cenchria cenchria. Chcem sa preto spýtať či je tieto dva poddruhy možné navzájom páriť, či s tým má niekto skúsenosť alebo to nie je vôbec dobrý nápad ? :D
Pari se zcela bezne. Barevne mutace nektere vznikly krizenim techto druhu. Treba paradigmy jsou zatim jen maurus albini a caramel uz cenchria a nektere dalsi na mixu procent krve nekde mezi.
USER3
XXX.XXX.88.196
Takže ide len o pigmentovú mutáciu a mláďatá budu znehodnotený kríženci ale samotné kríženie by malo prebehnut uplne bez problemov?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.34.233
USER3
napsal(a):
Takže ide len o pigmentovú mutáciu a mláďatá budu znehodnotený kríženci ale samotné kríženie by malo prebehnut uplne bez problemov?
Proc proboha znehodnoceny? Pokud budete parit obycky maj tak jako tak nulovou hodnotu temer. At cisti maurus, cenchrie nebo krizenci. Pokud budete chtit nejake barevné mutace krvi maurusu a cenchrii v jednom se nevyhnete. Takovi krizenci pak hodnotu maj dik barve. A cim vic procent cenchrii krve tim lepe.
USER3
XXX.XXX.88.196
Tak je to teda. Ďakujem pekne za objasnenie. :) Dosť mi to pomohlo. Určite niečo vyskúšam. Potom je lepšie ich chovať oddelene v 2 terariach a davať k sebe len na obdobie parenia? alebo sa znesú spolu aj v jednom teráriu dlhodobo ?