acijka

XXX.XXX.124.254
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Nejsem si jistá s pohlavím této kamarádovy želvy stepní, kterou zdědil po smrti své maminky a donesl nám ji...
Má krátký ocásek (můj samec stepní má ocásek jednou tak dlouhý a silný), ale štítky vespodu krunýře u ocásku mi připomínají samce. Taktéž chování-servala se s mým samcem a kousala samice. Jiným chovatelem nedávno určeno pohlaví jako samice.
Jsem zmatená. Spíš si myslím, že je to samec....
Můžete se mi, prosím, podívat na fotky (foceno mobilem) a říct mi svůj názor?
Děkuji...
Zdravím,
fotografie mi nešly nějak zvětšit, ale klidně by to mohl být i samec, ocas je sice kratší, ale poměrně tlustý navíc otvor nemá tvar hvězdičky ale je to taková čárka. Chováním jak říkáte také připomíná samce - i když se takto mohou projevovat i agresivnější samice. Za mě je to spíš samec, ale nepíšete nic o tom jak je velký nebo starý.
acijka

XXX.XXX.124.254
Frito
napsal(a):
Zdravím,
fotografie mi nešly nějak zvětšit, ale klidně by to mohl být i samec, ocas je sice kratší, ale poměrně tlustý navíc otvor nemá tvar hvězdičky ale je to taková čárka. Chováním jak říkáte také připomíná samce - i když se takto mohou projevovat i agresivnější samice. Za mě je to spíš samec, ale nepíšete nic o tom jak je velký nebo starý.
Zdravím,
věk co vím, ti lidé si pořídili malou želvičku r.2010. Jak mohla být stará-rok, dva? Takže nyní by želva měla mít cca 20 let. Velikost: délka spodní čísti krunýře...14 cm. Má jej ale trochu atypický, jakoby nedorostlý. Způsobeno je to nevhodnými podmínkami pro chov. Tato želva si chodila volně po bytě bez možnosti UV, tepla. Občas ji vzali sebou na chatu. Poslední rok strávila v krabici od banánů...
Ráda bych Vám poslala fotky a i třeba video k posouzení ve větší kvalitě. Můžete se mi, prosím, ozvat na verkazink@seznam.cz ?
Děkuji za Váš čas...