Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2019 17:39
Angeluska

XXX.XXX.205.27

Dobrý den,
Předminulý víkend nám samička (1,5 roku) nakladla neoplozena vajíčka a po týdnu se svlékla.
Poté začali komplikace:
Neskace, nejí a má neustále otevřenou tlamku, viz foto.
Jazýček má krásné růžový.
Od neděle podávám rozpuštěný vápník ve vodě.
Mohla bych poprosit o radu, zda si myslíte, že to je nedostatkem vápníku?
Diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2019 20:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohla byste poskytnout víc detailů k péči? Jakou má vlhkost, teploty? Doplňovala jste vápník a vitamíny i před tím, než nakladla vajíčka? Vidíte jí na patře zásoby vápníku? (přikládám fotku, ať víte, co hledat: https://f01.justanswer.com/ref/http_www.pangeareptile.com/Images/care/calsac800.jpg ) Jinak vápník můžete podávat i v práškové podobě, případně zamíchaný to žrádla, aby do sebe dostala i něco navíc po téhle stránce :) nevím, jestli se vyplatí ho rozpouštět ve vodě.
Je dost možné, že ji snůška připravila o většinu zásob. Určitě ji vezměte na prohlídku k veterináři, aby se vám to časem nepřehouplo v MBD.

10.5.2019 17:25
braada

XXX.XXX.158.96

Dobrý den, mé samičce se to stalo také a bylo to způsobeno nedostatkem vápníku. Podal jsem jí kalciový sirup a pomohlo to-seženete ho normálně v lékárně. Dejte si pozor na dávkování ať toho zase nemá moc.....já už si přesně nepamatuji kolik jsem toho dával ale podívám se do zápisků.

10.5.2019 17:32
braada

XXX.XXX.158.96

Našel jsem-sirup si dejte do injekční stříkačky (bez jehly) a podejte zhruba 3x denně (do úst) několik kapek po dobu....2 až 3 dnů dokud se stav nezlepší. Jinak, samici máte se samcem?? Obalujete cvrčky normálně ve vitaminové směsi?? Aby jste předešla této situaci je dobré nechávat v teráriu mističku s drcenými skořápky od vajíček nebo sépiovkou.

10.5.2019 17:36
Angeluska

XXX.XXX.205.27

Děkuji za odpovědi a za radu týkající se vapnikoveho sirupu..
Samici normálně mám se samcem, ale teď ji mám zvlášť, abych měla kontrolu nad tím kolik toho sežere.
Cvrcky obaluji, ale hodím je do terárka, takže nevím kolik toho na nich pak zůstane.
Děkuji také ohledně rady s miskou s drcený i skořápkami.

10.5.2019 17:55
braada

XXX.XXX.158.96

Nemáte vůbec zač...já doufám že to pomůže . Chce to rozhodně sledovat její stav aby jste jí toho nedala zase moc. Problém jsem měl úplně stejný, ono u těch ciliátů může být problém když původní chovatel krmí třeba repashy food (tuším že tak nějak se to jmenuje) a vy pak začnete podávat cvrčky. Asi nevíte čím krmil původní chovatel? Můžete také zvážit že by jste místo cvrčků podávala Repashy.

10.5.2019 17:59
braada

XXX.XXX.158.96

Ještě se omlouvám...poslední příspěvek je takový dost zmatený a vypadá to že moc neumím česky .

10.5.2019 18:12
Angeluska

XXX.XXX.205.27

V pohodě... Já píši na telefonu a ty automatický opravy jsou taky super🙁

Dávám jak cvrcky, tak mají v terarku i repashy... A žerou obojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík