Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2019 17:40
Láďa47

XXX.XXX.82.2

Zdravím jsme začátečník... pořídil jsem si chameleona pardaliho mám ho cca 3 měsíce. Je mu okolo 5 měsíců. A posledni 3 dny je celej černej (viz foto.)
A když mu dávám krabičku s mikrocvrčky do terária tak syči a snaží se mě kousnout. Chtěl bych se zeptat zda je lepší cvrčky nechávat v krabičce nebo je pustit na volno. Přiložim fotky terária
Budu rád když mi poradíte co v teráriu změnit, odebrat či přidat.

Rosim 3x za den.
Krmim mikrocvrčky 10 ráno 10 odpoledne.
2x týdně vápník D3
1x týdně minerály
Občas mu dám červíka moučného (jednoho za týden)

hhhh

9.6.2019 21:04
hhhh

XXX.XXX.209.200

V zásadě jsou tyhle možnosti,
a).nějaká neškodná náhoda, která se zas spraví,
b). akutní problém, který náhle vznikl, a předtím nebyl,
c). nyní se naplno projevil důsledek nějakého nevhodného postupu, který mu nevědomky dáváš od začátku a on to prostě vydržel 3 měsíce a teď už nemůže (3 měsíce je celkem standardní poločas rozpadu chameleona v odzačátku nevhodných podmínkách)

prosímtě , mikrocvrčci to asi nebudou, to by byl už delší dobu mrtvej hlady :) . Střídáš vápník s minerálama? radši napiš název těch produktů, ať víme jestli to není třeba náhlý projev předávkováni d3.

nicméně 20 cvrčků denně je celkem dost, asi bych dávala cvrčky ve větší velikosti a za to v menším počtu, jednou denně. Kromě cvrčků (banánových, to jsou ti větší a pomalejší) i šváby, sarančata.

Větší hmyz se mu bude líp lovit a nebudeš muset řešit dilema jak je podávat - jestli z krmítka, aby zvíře zlenivělo, nebo navolno, aby se beznadějně rozutekli do ztracena

místo malých moučných červů je lepší Zophobas - to je ten větší druh moučného červa. malí moučňáci mají to riziko, že je zvířata do sebe hodí živé a mohou je vevnitř poranit.

pardáli na rozdíl od jemeňáků nemaj ve zvyku okusovat plastový kytky, snad ten tvůj není výjimkou?

je černej pořád nebo zčerná když se přiblížíš? žere? vylučuje? jak vypadá čerstvý trus? má normálně otevřený oči? v noci je černej nebo zbělá? pohybuje se normálně? - na to se zaměř a dej vedět. Případně jeď na veterinu, ale jen pokud víš, že znáš veterináře, který o plazach něco ví, ne jen že to tvrdí. Veterinář bude ostatně chtít tyto údaje taky vědět.

A jaký typ osvětlení/topení tam má (název žárovky/žárovek, wattáž a teplota na nejbližší větvi)
Nestala se v poslední době nějaká změna v terárku nebo okolí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík