Zdravím, chtěla jsem se zeptat.....koupila jsem si ji v posledního dubna. Pán říkal, že má 2 měsíce a že ji má normálně rozkrmenou. Cvrčci, švábi.....a nějakou tu zeleninu či ovoce. Když jsem si ji od něj kupovala, tak měla černej ocas a nechtěla mi moc žrát. Po 2-3 dnech najednou začala jíst 3-5 cvrčků 3x do týdne. To rozmezí těch dnů bylo asi kvůli návyku na prostředí. Potom to bylo fajn. Ale od půlky května se do ní snažím nacpat aspoň 3 cvrčky alespoň 2x za týden, ale nechce a začala celkem často spát......pak mi jedla 1 cvrčka ob den a pořád spala.....a předevčírem snědla 2 cvrčky a spala. Jinak ten černej ocas asi po měsíci vybledl a je tak slabě našedlej. Jinak ji dávám cvrčky, někdy jako bonbonek chrousta malého, švábi nejdou sehnat, buď jsou moc velcí a nebo nejsou. Jinak si zobne salatovky (dávám bez zelené slupky+vápník), jinak i nějaky zelí čínské ale málo, ještě pak hluchavky a pampelišky. Vodu se snažím, co nejvíc vyměňovat takže podle toho jak jsem doma....vyměňuju max ob den...jinak každej den.....terarium mám 100x50x50, žárovku UVB a nějaký topný zdroj (červená žárovka) nevím teď kolikatka to je. V terariu má něco na lezení, na schování, nějaká ta zelená rostlinka na ozdobu, jinak písek a úplně naspod mám terarijni substrát kvůli vlhkosti. V těchhle letních horkých dnech ji dávám ven do vany samozřejmě s něčím na co si vyleze aby nebyla pořád ve vodě a taky aby nebyla pořád na sluníčku....takovej venkovní výběžek pro agamu.... pak ožije a jí, ale pak jak ji schovam tak zase spí.....prosím věděl by někdo, co mám dělat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

a teplota v teráriu je kolik? pod zdrojem a mimo
pokud ti ožije venku na slunci, tak máš asi doma zimu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kromě problému s teplotami by mohla mít problém s nekrózou v tom "černém ocásku". Nechala bych to zkontrolovat veterinářem, aby vám ji to úplně nevzalo, pokud to je ten případ.
Netuším teď kolik má přes den pod topnym zdrojem, ale většinou si sama vlezla do nádržky s vodou a byla tam třeba celý den i když ji koupu jednou za čtrnáct dní kromě horkých dní to ji koupu častěji. Jinak mám ke každé žárovce časovač.
Kde bych našla veterináře, který by se na ni podíval? Může být i obyčejný nebo nějakej třeba na Sv. Kopečku nebo tak?