Čím krmit pagekona, když má vajíčka.

Pagekon řasnatý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2019 21:51
ja126

XXX.XXX.65.104

Dobrý den,
rád bych se dozvěděl, čím krmit pagekona, když má vajíčka. Můj pagekon totiž nechce kašičku s vápníkem a když jí chci dát cvrčka, tak se začne mrskat a žrát hlínu. Nevím co ji dát, aby mi nevyhladověla nebo jí neupadl ocásek.
Děkuji za všechny odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2019 14:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, můžete zkusit jiné druhy hmyzu - dostatečně malé nymfy švábů, červy. Ještě lepší by bylo rozmačkat vhodné ovoce, například mango, a zkusit, jestli si vezme. Přeci jen hmyz by neměl být základ jídelníčku pro pagekony.
Je ale možné, že se prostě dostavila nechuť kvůli hormonům. V takovém případě se jednoduše ujistěte, že dáváte své samičce dost vody a že je správně vitaminovaná (můžete ji nechat olizovat práškový vápník z vašeho prstu nebo podávat tekutou formu). Jakmile vajíčka naklade a bude se cítit lépe, začne zase žrát. Můžete čekat drobnou ztrátu váhy, ale pokud to nebude nic extrémního, není třeba se stresovat... po snůšce to nabere zpátky.
Pokud budete mít pocit že hubne příliš, můžete se poradit s veterinářem.

Ji.J.

23.6.2019 22:13
Ji.J.

XXX.XXX.76.140

Prosím, rád bych se nachytřil.
Jak se dá "jednoduše zjistit zda je samička správně "vitaminovaná" a jakou to má souvislost s vápníkem ať už v práškové nebo tekuté formě?
To opravdu nevím a moc rád bych věděl.

Ji.J.

26.6.2019 22:46
Ji.J.

XXX.XXX.76.219

Nějak to jde pomalu. Snad je to tím, že výklad bude nečekaně sofistikovaný.
Doufám, že nepůjde o radu typu "přečti si příbalový leták."
Už se nemohu dočkat. Vrtám se v tom už od minulého tisíciletí a moc daleko jsem se
teda nedovrtal, stále jsou kruci nějaké změny a nové poznatky. Přitom je to zřejmě tak jednoduché, jen vědět jak na to bez takových zbytečností jako rozbory a laboratoře atd. Vždyť se stačí podívat a případně dát přilíznout kapku Ca

Přidejte reakci

Přidat smajlík