Dobrý den,
mám doma samičku a samečka pagekona řasnatého, nikdy jsem s nimi neměl problém, oba mají už rok a půl a jsou v oddělených teráriích, ale po nedávné první snůšce vajec jako by samičce přeskočilo, začala se chovat podivně, otáčela se v rašelině a jedla ji, dozvěděl jsem se, že má málo vápníku, a tak jsem vápníku přidal, po týdnu už vypadala dobře, a tak jsem ji vrátil do terária, ale dnes ráno jsem ji našel, jak jedla hlínu znovu, když jsem ji chtěl z terária vytáhnout, začala se klepat a upadl jí ocásek, nevím kde se stala chyba. Chci se tedy zeptat, jestli mám zajít k veterináři nebo zkusit nějaké další vitamíny a co s ní dělat když jí ocásek upadl? Děkuji předem za odpovědi.
MartaŠv.

XXX.XXX.173.4
Dobrý den,
Prosím mohu se Vás zeptat na samičku ciliatu, sice je to už nějaký ten rok co jste to psal. Máme teď u samičky úplně stejné příznaky jak píšete a dneska z ničeho nic upustila sama od sebe ocásek. Prosím dozvěděl jste se pak co bylo té vaší samičce?
Jsem z té naší moc nešťastní. Buduu Vám velice vděčná za jakou kolik odpověď. Děkuji, Marta Švíglerová
Záhadný

XXX.XXX.156.138
Dobrý den, můj pagekon Rhacodactylus auriculatus (Pagekon hrbolkohlavý) si čumákem bouchl o sklo nejspíš blbe skočil a má kolem pusy a čumáku poškozené a začalo mu to mokvat. Vůbec nevím co s tím ani co bych na to mohla použít, aby se mu to nezhoršilo. Budu ráda za každou radu. Mockrát děkuji 🙏
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záhadný
napsal(a):
Dobrý den, můj pagekon Rhacodactylus auriculatus (Pagekon hrbolkohlavý) si čumákem bouchl o sklo nejspíš blbe skočil a má kolem pusy a čumáku poškozené a začalo mu to mokvat. Vůbec nevím co s tím ani co bych na to mohla použít, aby se mu to nezhoršilo. Budu ráda za každou radu. Mockrát děkuji 🙏
Obligátní rada - veterinář.
Když by vám kolem pusy začalo mokvat, protože jste bouchla o sklo...co byste dělala?