Phelsuma grandis - jednu nebo pár? velikost terária pro mládě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2019 21:50
Zuzka92

XXX.XXX.129.204

Dobrý den

začínám být zmatená ze všech informacích na netu a různých fórech. Proto se jdu poradit sem. Plánuji P. grandis. Nemám žádné chovatelské ambice, všude se ale píše, že by se měli chovat v páru. Je to potřeba pro jejich štěstí? Další informace, které nacházím jsou o tom jak se rvou, jak je sestavení páru těžké atd. Mám terárium 40x50x80 (hxšxv). Pokud bych si vzala jedno mládě, nebude pro něj terárium příliš velké? Je dobrý nápad si vzít dvě mláďata neurčená a dát je do tohoto terária (co čtu tak ne :D)? Vychází mi asi nejlépe sehnat bud dospělého jedince, pár, a nebo prckovi menší terárium a až vyroste dát ho do velkého. Co byste doporučili? Všechno ostatní mám snad nastudované, ale v tomhle mám pořád zmatek :). Předem velmi děkuji.

hh

16.7.2019 15:39
hh

XXX.XXX.4.220

je to zcela jednoduchý, nemáš-li chovatelské ambice, kup si jednoho jedince jakékoli velikosti (na burze nebo od chovatele, ne ve zverexu) a dej ho do toho terárka, co máš, a bude vše ok.

Pokud bys jo měla na výběr mezi samcem a samicí, ber samce, nebude žádný potenciál ke gynekologickým obtížím :) a taky je trochu škoda samičky nemít chovné - v chovech je jich potřeba víc než samců

Přidejte reakci

Přidat smajlík