Vall2

XXX.XXX.216.51
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pagekona řasnatého. Mám mládě je narozené v listopadu 2018. Poslední dobou mám problém s tím, že odmítá lovit cvrčky a i je jíst. Zkoušela jsem menší ale nic se nezměnilo, kašičku jí normálně. Když ho mám na ruce tak se tak zvláštně chvěje a dělá to i při pohybu. Někdy když jde tak mi přijde takový malátný. Terárium má velké 40x30x75. Nevíte co by mohlo být příčinou těchto problémů?
Nevíte co by mohlo být příčinou těchto problémů?
Vím, příčinou jsou nevyhovující podmínky chovu. O jaké případné chyby jde se zodpovědně odhadnout nedá, zcela jistě ne z poskytnutých informací. Malátnost, třas a nechutenství jsou pouze kumulující se důsledky jakési, zřejmě dlouhodobě trvající chyby, možná lépe, příčiny.
Může jít o dehydrataci, nedostatek či předávkování vitaminy, nedostatek nerostných látek, nebo jejich nesprávný poměr v potravě. Čímsi kontaminovaném krmném hmyzu. Nevhodné teplotě. Atd. Těch atd. je ještě relativně hodně.
Tak asi tak to nějak bude.
Zkusil bych alespoň pro začátek vyměnit kupované cvrčky za smýkaný hmyz a prolustroval bych ovoce, ze kterého děláte kašičku. Chemie je nenápadný prevít.
Dále bych bod po bodu prošel podmínky chovu a případně se snažil upamatovat k jaké došlo, byť nepatrné, změně a to zejména v poslední době.
Pokud se zadaří něco podezřelého objevit, konzultujte.