Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vall2

19.8.2019 13:11
Vall2

XXX.XXX.216.51

Dobrý den,
mám dotaz ohledně pagekona řasnatého. Mám mládě je narozené v listopadu 2018. Poslední dobou mám problém s tím, že odmítá lovit cvrčky a i je jíst. Zkoušela jsem menší ale nic se nezměnilo, kašičku jí normálně. Když ho mám na ruce tak se tak zvláštně chvěje a dělá to i při pohybu. Někdy když jde tak mi přijde takový malátný. Terárium má velké 40x30x75. Nevíte co by mohlo být příčinou těchto problémů?

19.8.2019 21:23
Jiří5

XXX.XXX.76.31

Nevíte co by mohlo být příčinou těchto problémů?

Vím, příčinou jsou nevyhovující podmínky chovu. O jaké případné chyby jde se zodpovědně odhadnout nedá, zcela jistě ne z poskytnutých informací. Malátnost, třas a nechutenství jsou pouze kumulující se důsledky jakési, zřejmě dlouhodobě trvající chyby, možná lépe, příčiny.
Může jít o dehydrataci, nedostatek či předávkování vitaminy, nedostatek nerostných látek, nebo jejich nesprávný poměr v potravě. Čímsi kontaminovaném krmném hmyzu. Nevhodné teplotě. Atd. Těch atd. je ještě relativně hodně.
Tak asi tak to nějak bude.
Zkusil bych alespoň pro začátek vyměnit kupované cvrčky za smýkaný hmyz a prolustroval bych ovoce, ze kterého děláte kašičku. Chemie je nenápadný prevít.
Dále bych bod po bodu prošel podmínky chovu a případně se snažil upamatovat k jaké došlo, byť nepatrné, změně a to zejména v poslední době.
Pokud se zadaří něco podezřelého objevit, konzultujte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík