Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2019 15:48
Lefi

XXX.XXX.10.191

Dobrý den, mám doma zhruba půlroční krajtu královskou a chtěl bych se zeptat, jestli by bylo možné mojí hadičce Alex přidat do terária kamarádku. Druhá krajta by byla taky samička a asi o měsíc mladší. Terárium mám velké dosti, takže o "osobní prostor" obou by nebyl problém.
Děkuji za jakoukoli smysluplnou odpověď.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2019 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.143

Pokud budou cca stejne velke nemel by byt problem. Jen ori krmeni dodrzujte to ze se budou krmit oddelene. Po nazrani otrit krev pokud na nich bude. Pokid ne nechat chvili mimo nez se daj zas dohromady.

21.8.2019 14:44
Lefi

XXX.XXX.10.191

Rozdíl by byl max takových pět, deset centimetrů. A oddělené krmení je samozřejmostí. Takže pokud v tom není problém, jsem jen rád.
Mimochodem děkuji za odpověď.

29.8.2019 12:40
TBB

XXX.XXX.110.79

Záleží co je podle vás "dost velké terárko". Pokud nemá alespoň 200x70 cm plochu a pro každou samičku 2-3 úkryty, na "kamarádění" se vykašlete a pořiďte druhé samičce vlastní terko. Myslete na pohodlí svých chovanců.
Krajty nejsou společenská zvířata a přítomnost jiných zvířat nevyhledávají. Když už, druhého hada ve svém teritoriu uvidí jako soupeře. Krmení mimo terko je věc která hady dost stresuje, ale i kdybyste do toho šli abyste zamezili soupeření o kořist, budou se samičky přít o teplo nebo skrýš s nejlepšími podmínkami.
Navíc pro vás jako chovatele cohab kromě estetiky taky nic dobrého nenese. Nebudete moci hlídat jejich zdravotní stav, jakýkoliv parazit nebo jiný zdravotní problém se velmi snadno rozšíří. A kdybyste nedejbože opravu něco takového museli řešit, budete je stejně muset rozdělit.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2019 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.16

TBB napsal(a):
Záleží co je podle vás "dost velké terárko". Pokud nemá alespoň 200x70 cm plochu a pro každou samičku 2-3 úkryty, na "kamarádění" se vykašlete a pořiďte druhé samičce vlastní terko. Myslete na pohodlí svých chovanců.
Krajty nejsou společenská zvířata a přítomnost jiných zvířat nevyhledávají. Když už, druhého hada ve svém teritoriu uvidí jako soupeře. Krmení mimo terko je věc která hady dost stresuje, ale i kdybyste do toho šli abyste zamezili soupeření o kořist, budou se samičky přít o teplo nebo skrýš s nejlepšími podmínkami.
Navíc pro vás jako chovatele cohab kromě estetiky taky nic dobrého nenese. Nebudete moci hlídat jejich zdravotní stav, jakýkoliv parazit nebo jiný zdravotní problém se velmi snadno rozšíří. A kdybyste nedejbože opravu něco takového museli řešit, budete je stejně muset rozdělit.

Tak vetsi hovadinu uz sem dlouho necetla.... Krmeni mimo tera neni stres kdyz se had nauci naopak velka vyhoda v tom ze nehrozi pozreni substratu. Nemam s tim problem u zadneho ze svyxh vice jak 130hadu. A ani drive u regin, tmavek retik a koralovek s tim nikdy problem nebyl.

29.8.2019 21:54
TBB

XXX.XXX.110.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak vetsi hovadinu uz sem dlouho necetla.... Krmeni mimo tera neni stres kdyz se had nauci naopak velka vyhoda v tom ze nehrozi pozreni substratu. Nemam s tim problem u zadneho ze svyxh vice jak 130hadu. A ani drive u regin, tmavek retik a koralovek s tim nikdy problem nebyl.

Krmením mimo terárium riskujete vyzvracení kořisti (existuje důvod proč se s hady nemá po krmení manipulovat), riskujete, že si had spojí vaši ruku s krmením a může kousnout, a u regiusek, které občas s krmením trochu blbnou, je šance že kvůli vyrušení ztratí chuť k jídlu.
Neříkám že je to úplné zlo, kromě vás existuje dost dalších lidí, kteří to úspěšně provozují. Dobře pro vás a klobouk dolů, pokud se takhle taháte se 130 hady. ;] Ale pokud had přijímá potravu uvnitř tera, nevyplatí se to měnit.

29.8.2019 22:39
elisak

XXX.XXX.194.232

Me jsou ochotny mimo tera zrat jen uzovky a holka Aspidelaps l. cowlesi, kluk se po manipulaci nazere az po par hodinach kdyz se uklidni, mela jsem tu i par zvirat co to po manipulaci hned vyhodili ven. Hortulani se mi po nejaky manipulaci taky nenazerou, schlegelaky jsem nezkousela, ale neverim ze by zrali, a albolabris zere jen zivy skakavky, kdyz je zhasnuto a v pokoji nikdo neni...

Přidejte reakci

Přidat smajlík