Přemnožení žabiček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KubecLen

27.8.2019 11:06
KubecLen

XXX.XXX.193.154

Pěkný den, prosím o radu. Na zahradě máme malé přírodní jezírko. Nasadily se nám tam žabky, samovolně. Letos je jich ale opravdu extrémně moc. Nevím, jak postupovat. V okolí máme velký rybník, je možné, abych žabky přesunula tam? Nerada bych jim ublížila. Myslím, že se jedná o skokana zeleného. MOc ráda bych jim nějak pomohla. Předem velice děkuji za jakoukoli radu.
S pozdravem
Vendy

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2019 12:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nepleťte se jim do toto:)

27.8.2019 15:06
sharingan

XXX.XXX.182.138

Dobrý den. Spíš než o přemnožení, se bude jednat o normální rozmnožení. V tomto období dochází k metamorfóze larev (pulci z letošních vajíček se mění na malé žabky) zelených skokanů. Najednou to tak může působit, že je vodě přemnoženo. Většina těchto mrňat ale stejně nepřežije do dalších let (predace atp.), a tak to má i být. Taky bych do toho nijak nezasahoval. Respektive, vám tam ty žabky vadí nebo v něčem překáží?

KubecLen

27.8.2019 15:11
KubecLen

XXX.XXX.193.154

Pěkný den, velice děkuji za celkem pozitivní zprávy. Nevadí mi vůbec a již třetím rokem si zvuky užívám (bez ironie), jen se mi zdá, že na tak malé jezírko je jich tam letos hlava na hlavě.

27.8.2019 21:14
Pandinus

XXX.XXX.234.115

KubecLen napsal(a):
Pěkný den, velice děkuji za celkem pozitivní zprávy. Nevadí mi vůbec a již třetím rokem si zvuky užívám (bez ironie), jen se mi zdá, že na tak malé jezírko je jich tam letos hlava na hlavě.

Bohužel Vás zklamu. Valná většina žabek, které považujete za přemnožené tady už během letošního podzimu nebude. U metamorfovaných žabek je obrovská úmrtnost. Jak radili kolegové nade mnou, jen je pozorujte dál a nic s nimi nedělejte. Bude-li třeba, přestěhují se samy. Ale z vlastních zkušeností můžu říct, že na jaře jich tam rozhodně tolik nebude.

KubecLen

30.8.2019 08:42
KubecLen

XXX.XXX.193.154

Moc děkuji za Vaše rady, budu se tím řídit. Pěkný den všem a krásný víkend.

Přidejte reakci

Přidat smajlík