Zuzak

XXX.XXX.24.131
Jaké terarijní zvíře by jste doporučili pro
šestiletého syna a tak aby to zvladl i rodič začátečník. Syn je dost rozumný, ví, že si s těmito zvířaty nemůže hrát jako se psem. Přemýšlela jsem nad želvou, ale děsí mě to zimovaní. Děkuji
Zdravím, nevím, jestli v šesti letech syn už ocení/pochopí chov tera zvířete...spíš možná něco chlupatého (morče, králík, potkan...). Pokud trváte na tera zvířeti (chápu to tak, že myslíte především na plazy?), ta suchozemská želva není tak špatný nápad - ale jen pokud máte možnost zařídit dobrý venkovní výběh, který mimo zimu zařídí víceméně všechen nutný "servis". To zimování snad půjde nastudovat:D Co se týče zvířat do vnitřních terárií, je s většinou chovanců takové piplání, co se týče ubikace, krmení (v úrovni, aby zvíře prosperovalo), že pokud nemáte chuť se opravdu vrhnout do teraristiky se vším všudy, tak bych nedoporučoval...
Zuzak

XXX.XXX.25.137
Dík za komentář. Já mu to nevnucuji, spíš se tomu zuby nehty bráním. Odolávám už vice než rok. On je do toho blázen, hlavně do hadů a jestěrek, misto pohádek hledí na dokumenty, má spoustu knížek, v zoo jedině teraria, sloni a lvi ho neberou. Tak přemýšlím, jestli ten jeho zajem přece jen nepodpořím. Ale nechci trpět ani ja a ani zvíře.
Za mého mládí se podobná situace obvykle řešila tak, že kloučka či děvčátko přihlásila maminka do terarijního kroužku. Dostane se mezi lidi podobných zájmů a bude mít dost času přijít na to jaké zvířátko je to pravé a na které by byť s pomocí rodičů stačil. To je samo o sobě docela problém, zejména v jeho věku. Trošku toho bránění ze strany rodičů je ale OK, jinak máte doma plno sklenic s úžasnými nálezy chudáků zvířat která by dozajista bez jeho pomoci v přírodě nepřežila. Tak to alespoň probíhalo u mě.
V každém případě ale stojí za to synka uvážlivě podpořit i když nějaká ta oběť z vaší strany je nevyhnutelná. Pořád je to však lepší než mít děcko zírající do telefonu a bez zájmu o okolní svět. Držím palce.