Krmení mrtvou potravou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukinjo

25.9.2019 12:52
Lukinjo

XXX.XXX.27.70

Zdravím všechny, obracím se na vás s dotazem a prosbou, někomu to nejspíše přijde směšné, ale než abych udělal chybu s pořízením a trpěly obě strany, raději se zeptám na radu zkušenějších.
Teď k věci, rád bych si pořídil hada, avšak nerad bych mu dával živou potravu, jsem holt těžce citlivá povaha.😁 Už kdysi dávno jsem měl hada, užobku štihloocasou, ale po posledním krmení došlo k jejímu zranění a zároveň vzniku mého bloku, tudíž bych rád zjistil, zda je vůbec možné hada, a popřípadě jaký druh, nějak naučit přijímat mrtvé myši, potkany apod.? Pokud je můj dotaz blbý, tak se holt omlouvám, ale vždy je lepší zeptat se. Díky.🙂

25.9.2019 17:25
L123

XXX.XXX.173.145

Lukinjo napsal(a):
Zdravím všechny, obracím se na vás s dotazem a prosbou, někomu to nejspíše přijde směšné, ale než abych udělal chybu s pořízením a trpěly obě strany, raději se zeptám na radu zkušenějších.
Teď k věci, rád bych si pořídil hada, avšak nerad bych mu dával živou potravu, jsem holt těžce citlivá povaha.😁 Už kdysi dávno jsem měl hada, užobku štihloocasou, ale po posledním krmení došlo k jejímu zranění a zároveň vzniku mého bloku, tudíž bych rád zjistil, zda je vůbec možné hada, a popřípadě jaký druh, nějak naučit přijímat mrtvé myši, potkany apod.? Pokud je můj dotaz blbý, tak se holt omlouvám, ale vždy je lepší zeptat se. Díky.🙂

Nemám s chovem těchto zvířat sice zkušenosti,ale znám mnoho lidí kteří krmí např. mrtvými myšmi. Abych byla přesnější koupí si pár zamražených pak myslím dají do teplejší vody a potom by mělo většinou stačit dát hadovi myš a trochu s ní zatřást myslím že to tak dělá i Krokgar, ale jenom z doslechu.
Určitě si počkejte ještě na radu od chovatele hadů

25.9.2019 19:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

pořiďte vejcožrouta ( rod Dasypeltis )

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2019 08:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, podle zákona na ochranu proti týrání zvířat, se NEsmí krmit živými obratlovci (výjimku tvoří zvířata nepřijímající jinou než živou kořist- což většina běžných hadů není). Takže ano, jde to (guttky, krajty, korálovky apod.) bez větších obtíží. To že se to nedělá je většinou neznalost zákona, neochota myš usmrtit a u některých asi i trochu exhibicionismu až sadismu (viz videa na fb kde jde jen o lajky).

26.9.2019 09:21
nuty

XXX.XXX.59.88

Většina hadů přijme i usmrcenou potravu.Názory na to, se mezi chovateli dost různí.V tomto případu bych si rozhodně s nějakým zákonem hlavu nelámal.Lov a usmrcení kořisti je pro hady přirozené.

26.9.2019 19:04
TBB

XXX.XXX.110.79

Určitě to jde, lze dokonce objednat mražené hlodavce na některé burzy. Rozmrazujte ve vlažné nebo teplé vodě (ne v horké, příliš rychlé rozmrazení může způsobit prasknutí). Krmení pak podávejte pinzetou a trochu s ním třepte, aby vypadalo jako živé. Užovky, korálovky a většina hroznýšů bere bez problému, někteří hadi ale můžou být trochu ošemetní (třeba regiusky), u těch je pak lepší pořídit mládě už rozkrmené na mrtvé kořisti, nebo se porozhlédnout po jiném, méně "vybíravém" druhu.

Jsou lidé, kteří vám krmení mrtvým budou vyvracet a zdůvodňovat to tím, že had "ztratí" lovecký instinkt - není to pravda, správně navyklé zvíře rozdíl nepozná a bude s ním nakládat stejně jako s živým. Je pouze pár výjimečných případů, že si např. regiuska odvykla kořist škrtit, ale nalijme si čistého vína, pokud nejste nezodpovědný a neplánujete hada v budoucnu vypustit do divočiny, stejně ten instinkt tak vybroušený potřebovat nebude. :D Kočky jsou taky lovci a krmíme je konzervami.

Případně pokud zastáváte ten názor, že byste raději nechal věci přírodě a krmení mrtvými hlodavci se nakonec vyhnete, pořízení výše zmíněného vejcožrouta je taky hodně dobrý nápad. ;) Jen asi bude složitější sehnat kvalitní, v zajetí odchované zvíře. Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji hodně štěstí.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2019 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.179

Pripadne je moznost poridit bud rybozrave hady a kemit zivymi ci mrazenymi rybickami, nebo hmyzozrave uzovky. Dalsi varianta pokud se chcete vyhnout krmeni obratlovci. Mam nebo jsem mela doma leccos od uzovek po krajty mrizkovane a az na vyjimky nebyl problem zvyknout na mrtvou potravu. Krmeni vytrepu z mrazaku do bedny a necham rozmrznout na pokojové teplote. Pak doohreju kdyz je nutno na folii nebo topeni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík