guny

XXX.XXX.9.130
Dobrý den, mám cca 3 měsíční agamu a všiml jsem si u ní, ze za sebou táhne pravou zadní nohu, nikde mi nespadla a ani sem nebyl svědkem, ze by si s ni něco udelala, neodpočívá na vyvýšeném miste jak je u nich zvykem, ale na zemi pod vyhrevnym světlem. Připadá mi, ze nemůže lézt po stěně kvůli te noze tak je radši dole. Potřeboval bych poradit jestli s ni vazne něco má nebo má teď takové období kdy se radši vyhriva. Dekuji za odpovědi. Příkladam i video
guny
napsal(a):
Dobrý den, mám cca 3 měsíční agamu a všiml jsem si u ní, ze za sebou táhne pravou zadní nohu, nikde mi nespadla a ani sem nebyl svědkem, ze by si s ni něco udelala, neodpočívá na vyvýšeném miste jak je u nich zvykem, ale na zemi pod vyhrevnym světlem. Připadá mi, ze nemůže lézt po stěně kvůli te noze tak je radši dole. Potřeboval bych poradit jestli s ni vazne něco má nebo má teď takové období kdy se radši vyhriva. Dekuji za odpovědi. Příkladam i video
Davate nejake vitaminy? Jaka ma svetla?
Som veterinár v Rakúsku. A toto je počiatočné štádium Rachitis. A podľa tej triašky aj MBD. V tomto štádiu sa to dá ešte na 80% zachrániť. Potrebujete kvalitné a výkonné UV svetlo aj na večer UV night spot. A dávkovať nasilu cez injekciu (bez ihly) priamo do úst. D3 roztok, Vápnik a vitamín A, podľa váhy. 1x denne 2 dní po sebe a potom prestávka 1 deň a treba sledovať zviera či sa zlepšuje. Zoberte agamu a skúste či sa dokáže zavesiť za tu nohu napr na zaclonu, tričko uterák to je jedno. Hlavne ju nepustajte pri tom stále ju držte len či to dokáže. Ak áno je to dobre ešte. Ak ma pap. nervy už napadnute v koncekoch prstov nema cit, nedokaze sa zavesiť a to ostane do konca života. Ale to je nic, sam mam 3 agamy teraz na liečenie u nas. A nemaju prsty a nohu, a su plne života podstate je to len chyba krásy. V prírode je to bežné ak je po vyliahnuti nedostatok slnka alebo potravy. Každopádne by ste mali navštíviť veterinara na plazy, ktorý to ma.pred sebou a môže robiť vyšetrenie. Toto je môj odborný názor na to video. Hlavne zviera nepredavkujte ak budete robiť ten roztok na 100g váhy/0,1ml roztoku (na injekcií 1 ciarka) bavíme sa o injekcií obsahovo 1dcl.
Experiences, zdravím a prosím o stručné ujasnění.
UV night spot. Supluje měsíční svit. Proč použít v souvislosti s Rachitis a MBD.
Píšete cituji Potrebujete kvalitné a výkonné UV svetlo (rozumím tím UVB s podílem UVA) a zároveň doporučujete aplikovat D3 roztok. Oboje zároveň bych pochopil jen s ohledem na podezření MBD, jehož příčinou by mělo být chronické onemocnění ledvin, tudíž možná nedostatečná tvorba D3 z provitaminu získaného "přirozenou" cestou.
Znovu upozorňuji, nerozporuji vaši radu. Pouze mě má zvídavost nutí objasnit si to co,zdá se, zcela nechápu a za to předem děkuji.
100g váhy/0,1ml roztoku (na injekcií 1 ciarka) bavíme sa o injekcií obsahovo 1dcl.
??? o jaký jde roztok ? V Čechách u dostupných (např. Kombisol AD3)
je tohle dávkování dle mého názoru nesmysl
100g váhy/0,1ml roztoku (na injekcií 1 ciarka) bavíme sa o injekcií obsahovo 1dcl.
máte na mysli zřejmě o obsahu 1ml