Prodám krajtu královskou

Prodám Krajtu královskou - Prodám 5 letech samce krajty královské. Gen je...
3000 Kč
Dobrý večer,
cca před měsícem jsem koupila svojí první prý už šestiletou krajtu. Bohužel jsem se nedala přesvědčit od prodávající, že takhle je to v pořádku a šla o radu na burzu. Tam si ji prohlídla jedna postarší chovatelka a nabídla mi, že si ji alepsoň na měsíc vezme a pokusí se dát ji dohromady. Jak mi bylo řečeno, prý mám i špatně vybavené terárium(přikládám foto), ikdyž názory se liší. Už 5 hodin pročítám jak to udělat nejlíp a mám z toho akorát tak zmatek. Tak velice prosím o radu a děkuji za přečtení, bude to asi delší
Terárium má 80x40x50
1. Ohřev i ze spoda. Umístit pod terárium topnou podložku, jak ji tam nainstalovat
a s jakým příkonem? S termostatem? Jak velikou?
Či umístit kámen?Opět jak veliký, jaký příkon?
2. Co na dno terária? Lignocel, štěpky?
3. Jakou žárovku do květináče tak aby se had nespálil? S jakým příkonem aby
tam nebylo moc teplo, když půjde i ze spoda.
Popřípadě prosím návod, jak umístit nějaké pletivo na květináč, aby se tam
had nedostal.
4. Vím, že na noc světlo vypínat, ale i podložku/kámen?
5. A jaké větve umístit, aby se o ně had nějak nezranil?
Tak to je zatím tak asi nějak vše, předem velice děkuji za rady. K.
1. Pořiďte keramickou žárovku a píchněte ji na termostat. Nebudete ji muset na noc vypínat (nesvítí) a zároveň se nebudete muset tahat s kabely navíc od podložky. ;) Aby se had nespálil, toho docílíte právě užitím toho termostatu - jen pozor, abyste použila ten správný. Berte termostat s "dimming" systémem, ten je na žárovku šetrnější. Kámen NEpoužívejte, špatně se reguluje a jsou z toho ošklivé spáleniny.
2. Na dno se mi osvědčil doma vyrobený mix: organická rašelina + cypřišový kompost + mech + hrstka dřevěného uhlí. Dobře drží vlhkost a díky tomu uhlí je zadržovaná voda trochu čistší, takže se mi netvoří plíseň.
3. Správný příkon se odvíjí od výšky, v jaké žárovka bude. Pokud se rozhodnete pro tu keramickou, odhadovala bych to pro vaše terko na 75W, ale raději si ještě něco načtěte sama, ať máte jistotu ;)
4. Pokud se rozhodnete pro kombinaci svítící žárovka + podložka, podložku píchněte na termostat a na noc nechte běžet.
5. Široké, níže u země. Já používám silné vrbové větve - jde o to, aby dokázaly podpořit váhu vašeho hada a nespadly pod ním. (Krajty občas rády šplhají, v přírodě se živí i ptáky, ale jsou poněkud nešikovné a občas je nenapadne se držet :D)