Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2019 19:49
L123

XXX.XXX.173.145

Dobrý den,
přemýšlím jestli si mám agamu vousatou pořídit z burzy nebo od chovatele kterého najdu na internetu. Samozřejmě bych se s chovatelem setkala, zeptala se ho na různé otázky atd.
Takže jestli tu někdo kupoval agamu ze zoo trhů Plzeň a nebo zná nějakého dobrého chovatele poblíž Plzně prosím napište 🙏
Děkuji.

18.11.2019 21:36
VetNanaPython

XXX.XXX.215.200

Nebydlím v Plzni ono je to ale obojí 1:1. Na jednu stranu si na burzách můžete kdykoli zvíře prohlédnout (majitelé přes internet vám to dovolit nemusí) ale musíte brát v potaz že je zvíře potencionálně vystaveno možným patogenům a hlavně stresu. U majitele pokud svolí můžete nejenom vidět zvíře v jeho přirozeném tudíž nestresujícím prostředí ale také hygienické a jiné podmínky vystavené chovatelem, zkontrolovat jestli tam např nemá plíseň nebo něco takového a mít fakt jistotu že se o zvířata stará správně. Tam už jde spíš o to najít si info předem a taky prodejce, co se nebojí pozvat si cizího k sobě do bytu...

19.11.2019 18:00
sharingan

XXX.XXX.182.138

Za mě vždy lepší se domluvit s chovatelem a vybrat si zvíře u něj v klidu doma. Vidíte tam pak i chovné kusy, jak vypadají, jak se chovají, v jakých jsou podmínkách, je víc času si o zvířatech popovídat, omrknout fígle na vybavení/tvorbu terárií, způsoby krmení. A taky už jen to, že do baráku ke svému chovu si Vás chovatel dovolí pustit a že nemá co skrývat, je jednou ze známek seriozního chovatele. Vlakem jsem si svého času zajel pro zvířata za několika chovateli i přes půlku republiky, ale minimálně odkoukané know-how a osobní kontakt se zkušeným chovatelem mi za to vždy stálo:D

Přidejte reakci

Přidat smajlík