Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2019 10:33
predys

XXX.XXX.130.158

Zdravím

Mám doma cca 3 měsíce starou holku, dovezl jsem si ji z exotiky v Praze. Je u mě asi 3 týdny a za tu dobu nesežrala ani myš, ani hole, nic. Trápila ji zácpa, kterou jsme vyřešili koupelí a pomocí od veta. Dostal jsem pro ni výživu, mám krmit katetrem a zkoušet živou/mraženou. Myši si absolutně nevšímá. Nemáte nějaké typy nebo triky jak jí lépe rozežrat?

Děkuju za jakoukoliv pomoc.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2019 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.70

Male osrstene myse uz ciperne lezouci ale jeste porad slepe. Malou krabicku tak aby se tam hade pohodlne stocilo. Toto zrealizovat večer a krabicku s hadetem a onim mysetem co mu tam hodite nechat nekde c koute tera ve tme. A klidne pres noc.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2019 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.70

Pripadne vytkouset potkani hole nebo male mastomyse. Mozna se chytne na jiny pach.

13.10.2019 21:58
predys

XXX.XXX.130.158

Zkoušel jsem klasické myši, mastomyši, myš bodlinatou, všechno v přiměřené velikosti, zkoušel jsem i přes noc, malé potkáně jsem nesehnal. Zkusím ještě sehnat a dát ho do malé krabice.

Díky za rady

.JaBula.

14.10.2019 09:23
.JaBula.

XXX.XXX.128.124

Přijde mi trochu nadbytecne po 3 tydnech od koupe resit nezravost odrostleho hroznyse takto radikalne (cpani katetrem, manipulace kvuli zacpe, cesta k vetovi). Samozrejme, pokud zvire nehubne, o cemz tu ale neni ani zminka. To by svedcilo o nejakem zavaznejsim problemu, ktery by bylo potreba resit u odbornika. Obecne je vhodne si na burze vzit kontakt na prodavajiciho, nebo se rovnou vyptat na jake krmeni je zvire zvykle (zive/mrtve, druh, doba krmeni, podminky ubytovani (velke terarko/plastovy box na vyhrevnem kabelu) apod. Takze pokud vite, od koho hada mate, zavolejte mu s dotazem, prizpusobenim podminek tem puvodnim u chovatele se da eliminovat stres z presunu. Po koupi je dobe dat zvireti klid na aklimatizaci a potravu nabizet 1x, max 2x tydne, v pripade nejistoty lze po neuspesnem krmeni zvire vzdy zvazit, abyste mel prehled o hubnuti, jinak ale manipulaci omezit na minimum. Predpokladam, ze podminky jsou v pohode (hl. vhodny gradient teplot a ukryt).

14.10.2019 11:09
predys

XXX.XXX.104.77

Omlouvám se, to je moje chyba že jsem to nedopsal už v prvním příspěvku. Hádě hublo, po krmení katetrem opět pár ztracených gramů nabralo, ale samo stále nežere. Kvůli onomu hubnutí, nežravosti a zácpě jsem byl u veta. Tlama byla čistá, žádné známky hniloby, z nosu ji taky neteče. Od chovatele se mi dostala jediná zpráva která zněla cituji: "Já v chovu choroby nemám, dával jsem ji malé potkáně když ho nechtěla nenutil jsem jí."

Co se terária týče, teplota 30°C, pod žárovkou samozřejmě více. Vlhkost ~65%, vodu měním denně. Úkryt má jak na teplé straně tak na chladné straně, manipuluji s ní jen při krmení nebo když jsem ji koupal. Potom většinou ležela "zaseklá" na místě kam jsem ji dal třeba hodinku, než se rozhodla někam plazit.

Jestli jsem zapomněl ještě nějaké důležité info které by mohlo pomoci, rád doplním.

14.10.2019 23:11
Jana186

XXX.XXX.208.175

30stupnov v celom tera je veľa. Pod lampou cez 30 je ok. Ale potrebuje aj chladnejšie miesto ako 30stupnov. Manipulujete s nou casto(každý deň)? Ak ano, nechajte ju v kľude, vyberať len v prípade nutnosti. Skúste to co vám bolo poradene s malým potkanom a malou krabičkou. Ako ste v priebehu ani troch týždňov prišli na to ze mala zápchu? Moji sa bežne vyprazdnuju tak po troch týždňoch. Keď boli malý 2 až 3.Ak už trošku pribrala od toho katetru ju nechajte vydýchnuť a po pár dňoch skúste toho potkana, najlepšie ziveho.

15.10.2019 11:14
predys

XXX.XXX.104.77

Jana186 napsal(a):
30stupnov v celom tera je veľa. Pod lampou cez 30 je ok. Ale potrebuje aj chladnejšie miesto ako 30stupnov. Manipulujete s nou casto(každý deň)? Ak ano, nechajte ju v kľude, vyberať len v prípade nutnosti. Skúste to co vám bolo poradene s malým potkanom a malou krabičkou. Ako ste v priebehu ani troch týždňov prišli na to ze mala zápchu? Moji sa bežne vyprazdnuju tak po troch týždňoch. Keď boli malý 2 až 3.Ak už trošku pribrala od toho katetru ju nechajte vydýchnuť a po pár dňoch skúste toho potkana, najlepšie ziveho.

Teplotu zkusím snížit uvidíme jaký to na ní bude mít efekt.
Manipulace s ní byla omezena jen na nejnutnější úkony (přeprava/krmení). Jinak je stále ve svém, schovaná od ostatního ruchu. Zácpu jsem určil podle neúměrného nadutí před kloakou, kdy už to vypadalo že by měla každou chvílí doslova prasknout. Na krabičku s malým potkanem se chystám ke konci týdne, katetr tedy vypustím úplně. A k váze, no před tím než jsem ji začal krmit katetrem spadla na 75g, při poslední vážení (před vylučováním) měla 80g, takže nějaký větší nárust váhy ani svaloviny tu moc vidět není

Každopádně děkuju za rady

15.10.2019 18:58
Jana186

XXX.XXX.208.175

Dúfam že sa vám ju podarí rozkrmit. Ak nie, je možné že je tam nejaký zdravotny problém na prvý pohľad nebadatelny. Alebo, čo snáď nebude vás prípad niekedy proste sú aj straty na mladých. Možno genetika hra svoju rolu...mixi velhadov nezvyknu mat problém s prijímaním potravy keď sú ok. Zvlášť samice bývajú ako kyselina 😀 držím palce nech sa to rozbehne a dajte vedieť ako sa vám darí

22.10.2019 19:06
predys

XXX.XXX.130.158

Tak jsem tu s aktualizací. Naše malá Bohunka (v průběhu léčení dostala jméno) dneska sežrala svoji první myš. Při pravidelné výměně vody jsem našel bobek a byla nevídaně aktivní. Váhou nám sice klesla na 68g, ale skákavku sežrala na první dobrou div mi ruce neutrhla. Jenom doufám že teď už bude vše tak jak má být :)

Všem děkuji za rady které tu proběhly :)

23.10.2019 14:25
Jana186

XXX.XXX.208.175

Super 😉 to ze je aktívna by mala byť dobrá správa. Pravdepodobne sa cíti lepšie a je aj vyhladnuta. Aj keď teraz zobrala bez problémov, počkajte pár dni/týždeň a potom jej dajte druhu. S veľkosťou myši ju nesetrite. Alebo teda adekvátnu jej veľkosti. Cca podľa jej najväčšej šírky v tele, viete odhadnúť veľkosť myši(tiez šírka tela).

Přidejte reakci

Přidat smajlík