makama

XXX.XXX.251.214
Včera jsem si pořídila užovku červenou a dneska ji hledám celý den... 😂 nemohu ji najít, hledala jsem pod postelí, za stolem, za skříní a furt nic :-/ má 3 měsíce asi 10-12 cm a klasik. barvu... (je to můj první had) Poraďte 🙏🙏🙏zkusila jsem dát na zem pár igelitek at ho slysim.. jenze on je furt zalezlí... a jeste jsem dala na zem ten topný kámen aby za ním sel 🤷♀️co dál??
10 -12cm nemaj guttky ani čerstvě vylíhlý.Důkladně ještě prohrabej terárko.Často jsou zalezlý za pozadím,nebo v substrátu a taky ve světle.Vejdou se a vyhledávají opravdu těsné úkryty.Mohla zalézt hned blízko terárka do třeba do šuplíku.Pak už jen doufat,že jí prostě potkáš.Vláken o útěku hada tu najdeš dost.
Mně taky utekla užovka přes 1. noc, co jsem jí měl. Věděl jsem, že terárko má potenciální slabinu, ale nemyslel jsem si, že se tam dostane. (Začátečnická naivita) No a ráno už tam nebyl :) Naštěstí jsem nemusel hledat dlouho, zůstal hned pod skříní, na který terárko mám, ale znám ten pocit moc dobře, když 1. had uteče hned 1. den. Ono se celkem nic neděje, vydrží i takhle mladej bez potravy dost dlouho, takže máte času na hledání dost. Spíš bych dal někam pár misek, voda je důležitější. Horší je, že se kvůli svý noční aktivitě špatně hledají, ale pokud víte, v jaký místnosti může být, tak bych tam v ní nechal delší dobu chladnějš (teď na podzim to není nic těžkýho) a nechal bych vyhřát jenom jeden roh a tak za 2-3 dny se tam určitě stáhne a vám se zmenší okruh na hledání. A když mu tam necháte ležet holátko a jedno ráno ho nenajdete, tak si můžete být jistá, že daleko nebude. Přeji šťastný lov. :)