Sisuli
napsal(a):
Ďakujem 😊, tak dám tu bukovu stiepku na trištvrte teráriá a na tu zvyšnú časť dám tie chypsi 👍
Osobně nemám se štěpky ani čipsy dobrou zkušenost. Jednak ani dobře nesají vlhkost, za druhé se rády lepí na navlhou potravu, potažmo sliznice. Pozření čipsu menším zvířetem není totéž jako pozření hobliny..
Sisuli
napsal(a):
A Vy co dávate?
Osobně používám hobliny a u mláďat papírové utěrky (prcky mám do určité velikosti v boxech na jiných teráriích). Nestavím chov na estetické části, ale praktické a hygienické. U korálovek jsem s úspěchem používal i kukuřičnou drť, u mláďat jemnou, u dospělců lze používat i tu hrubou. Osobně chápu, že to není tak hezké jako rašelina s pískem, zemina atd., ale člověk pak neřeší zápach, který obtěžuje nejen chovatele, ale v omezeně větraném teráriu především zvíře. Hobliny hadi mohou pozřít bez jakékoliv újmy, když už na to přijde, kukuřičnou drť mi nikdy žádný had nevzal, protože s ohledem na charakter, resp. její podobu se na potravu takřka nenalepí a i kdyby se to povedlo, dokáží z tlamky vyhodit. Aktuálně jsem u hoblin (klasické, žádné parfémované, jak už je možno vidět v krámech), při větší vrstvě to vyhovuje zvířatům, že jsou schopna se do toho i zahrabat a přitom o nich mám stále přehled.