sim3ns

XXX.XXX.70.136
Zdravím,
úvodem chci napsat, že o thamnophis sirtalis jsem se vždy zajímal, ale z určitých důvodů bylo velmi nepravděpodobné, že bych si hada někdy pořídil. Proto se moc neorientuju v ceně ani dostupnosti, ani kde je nejlepší ho shánět. Veškeré informace si hledám na anglických stránkách, tzn. hadí situaci v česku moc neznám. Blíží se čas, kdy pro pořízení budu mít vše potřebné a proto předběžně tyto informace hledám. Prolítl jsem si inzertní servery a moc nabídek nenašel. Takže asi jet na nějakou akva tera burzu nebude mít moc smysl? Zajímám se o ryby a ty vzácnější si nechávám objednávat velkoobchodníkem, ale o ničem takovém v okolí ohledně hadů (jediná srdcovka je tenhle, jinak mě hadí hobby moc nechytá) moc nevím. Kde byste tohoto hada doporučili "hledat" a cca jakou cenu očekávat? Nejlépe pardubický/hradecký kraj
Ahoj, zalezi o jaky thamnophis mas zajem? Predpokladam, ze o tetrataenia.V tom pripade mam pro Tebe spatne zpravy.V Cr a ve svete vseobecne je jich neskutecne malo.Idealni varianta je mrknout napriklad na web crazyreptiles.eu a domluvit se s manikem naprimo na pristi rok.Letosni snusky uz se asi vicemene prodaly na poslednim Hammu, ale tezko rict.Jinak klasiky garter snake koupis i u nas uplne bezne.Shaneni zdar a at se dari v chovu.
Jsem taky z Pardubického kraje a myslím ze tady ani možná v ČR celkove je nikdo neodchovavá. Taky jsem je letos hledal a psal všem lidem co mi někdo doporučil a bez úspěchu...Na burze v Hammu jich ale bylo docela hodně. Jestli hledáte T. s. Tetrataenia tak cena byla 100-130€ ...ale stojí za to jsou to krásný hadi 🙂 sám jsem chvíli měl samce
sim3ns

XXX.XXX.70.136
Díky! Zájem mám spíš o klasika a podle toho jak se bude dařit, časem bych si třeba dokoupil konkrétního (nejvíc se mi líbí asi concinnus, pickeringii, sirtalis sirtalis florida blue). Pěkní jsou i ti nejobyčejnější, takže pokud seženu aspoň obyčejnýho tak mě to mrzet nebude. Myslíte, že tedy klasika na nějaký tera burze objevím? Brzy se chystám do HK na Akva Tera Flora, budu tam kupovat kytky a pár ryb.
sim3ns
napsal(a):
Díky! Zájem mám spíš o klasika a podle toho jak se bude dařit, časem bych si třeba dokoupil konkrétního (nejvíc se mi líbí asi concinnus, pickeringii, sirtalis sirtalis florida blue). Pěkní jsou i ti nejobyčejnější, takže pokud seženu aspoň obyčejnýho tak mě to mrzet nebude. Myslíte, že tedy klasika na nějaký tera burze objevím? Brzy se chystám do HK na Akva Tera Flora, budu tam kupovat kytky a pár ryb.
HK burzu jezdím pravidelně a nikdy jsem je tam neviděl.. zkuste dat poptávku tady na ifaunu nebo na fb a někdo by se mohl ozvat
sim3ns
napsal(a):
Zdravím,
úvodem chci napsat, že o thamnophis sirtalis jsem se vždy zajímal, ale z určitých důvodů bylo velmi nepravděpodobné, že bych si hada někdy pořídil. Proto se moc neorientuju v ceně ani dostupnosti, ani kde je nejlepší ho shánět. Veškeré informace si hledám na anglických stránkách, tzn. hadí situaci v česku moc neznám. Blíží se čas, kdy pro pořízení budu mít vše potřebné a proto předběžně tyto informace hledám. Prolítl jsem si inzertní servery a moc nabídek nenašel. Takže asi jet na nějakou akva tera burzu nebude mít moc smysl? Zajímám se o ryby a ty vzácnější si nechávám objednávat velkoobchodníkem, ale o ničem takovém v okolí ohledně hadů (jediná srdcovka je tenhle, jinak mě hadí hobby moc nechytá) moc nevím. Kde byste tohoto hada doporučili "hledat" a cca jakou cenu očekávat? Nejlépe pardubický/hradecký kraj
Pokud Vám jde o klasické sirtalisky, tak jsou k mání celoročně na burze v Holešovicích (z importů je nabízí např. ZOOpet, mají mmj. i nerodie několika druhů), z odchovů několikrát do roka parietalisky, marcianus, letos byly i zmíněné tetrataenia a t.atratus. Mimochodem cca týden zpět byly v inzerci albino T. marcianus.
sim3ns

XXX.XXX.70.136
Díky všem! Inzerát na marcianus jsem viděl, ale albína nechci. Zatím počkám a v příštím roce sjedu do Holešovic. Když to tam nevyjde tak si dám inzerát.