Užovka červená-jaké terárium a jak ho vybavit.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janae1

9.12.2019 23:28
Janae1

XXX.XXX.160.6

Dítě má pod stromeček jen jedno přání- vybavené terárium na hada.
Sice nerada, ale přání se maj plnit a koníčky dětí podporovat.
Terárium koupím, ale co vybavení?
Našel by se někdo, kdo poradí zoufalé matce?
Potřebuji základní vybavení.
Třeba jaké topení - kámen nebo žárovku.
Jaký substrát?
Předpokládám, že dítě si na burze koupí malou užovku, ale terárko bude velké, nebude to problém?

Prostě bych potřebovala seznam pro blba. Jen to základní, jen abych přišla do nějakého většího zverexu, předložila papír a koupila.

Byla bych moc vděčná.

10.12.2019 23:13
TBB

XXX.XXX.171.120

Terárium minimálně 100x45x45 cm, vyhřívání keramickou či jinou vhodnou žárovkou napojenou na termostat či reostat. Nepoužívat noční světla. Substrát dejte mix rašeliny a dřevěné podestýlky (např. cypřiše) zhruba 50/50 s hrstkou či dvěma písku, případně přihoďte mech - "recept" si upravte dle potřeby, aby v teráriu byla vlhkost kolem 40-50%. :] Samozřejmě to mě vede k doporučení koupi vlhkoměru, ideálně digitálního - nemusí být, ale jako začátečníci ho užijete.
Mezi základní výbavu samotného terka pak patří dvě tmavé skrýše, jeden vlhký koutek (třeba v okolí misky s vodou..), něco stabilního na šplhání a chladnější zázemí.

Prosím, mějte na paměti, že hada nemůžete pořídit jen s jedním "seznamem pro blby". Nezmínila jste věk dítěte - počítejte s tím, že hodně mladý majitel často potřebuje výpomoc. Načtěte si toho o gutkách co nejvíce ještě před pořízením, klidně i ve více jazycích (pokud dobře ovládáte AJ, doporučím facebookovou skupinu Advancing Herpetological Husbandry). Nikdy se neřiďte jen jedním zdrojem či stručným výpisem.

hhhh

11.12.2019 05:07
hhhh

XXX.XXX.4.220

souhlas s tbb

sorry, ale " Prostě bych potřebovala seznam pro blba. Jen to základní, jen abych přišla do nějakého většího zverexu, předložila papír a koupila." je špatně úplně kompletně od A do Z. Tímto způsobem živá zvířata nefungují. Ano, můžete to udělat, ve zverexu vám prodají neuvěřitelný množsví předražených píčovin, ale o hadovi a jeho potřebách nebudete ani nadále vědět ani zbla, ale budete mít dobrej pocit, že jste udělali, co jste mohli, protože jste splnili seznam a zaplatili asi víc, než jste původně chtěli. za pár měsíců buď budete mít zdechlého hada nebo zde dotaz, co dělat s umírajícím hadem a nešťastným dítětem.

Představa, že ve zverexu všemu rozumějí, a tudíž neuděláte chybu, když se na ně obrátíte, jakožto na odborníky, je úplně mimo - ono je těžké odpovědět "já nevím" a každý brigádník nerozumí všemu - zažila jsem opakovaně zcela nevhodná doporučení a pak si buď chovatel začátečník rve vlasy, že slepým následováním doporučení např krutě umučil dětmi milované zviřátko hladem (doproučili mu pro chameleona konzervy, nebo doporučili krmit zvíře salátem, takže nedostávalo nic jiného), nebo majitel vůbec nemá pocit, že by něco bylo špatně zatímco zvíře živoří ve strašných podmínkách a jen čeká, až ho smrt vysvobodí (společenský hlodavec trvale chován o samotě v transportní přepravce, potože je tento druh vyobrazem na jejím obalu). to není úplně dobrý příklad pro děti.

Do vánoc je času dost vše vyřešit. já jsem všemi deseti pro to, aby děti měly domácí zvíře a naučily se taková té zodpovědnosti i užily si to pouto, které je pojí s domácím mazlíčkem, že děti, které toto nemají budou o něco ochuzeny.

doporučuju vše, nejen hada koupit na burze a protože jste všichni začátečníci, koupit odrostlejší zvíře a ne úplného prcka, kde správně tušíte problémy. Nebo přes inzerci klidně přebytečného dospělce. kterého nikdo nechce, možná i s terárkem jako komplet a pak se tady nebo na teraporadna.net ptát dál. nebo někteří chovatelé prodávají už komplety právě pro lidi, jako jste vy.

Určitě napište, jak je dítě velký a proč padla volba na užovku?

hhhh

11.12.2019 05:34
hhhh

XXX.XXX.4.220

doplňuju: asi jsem špatně popsala, proč říkám, že je špatně chtít po někom seznam - buď víte, co to zvíře k spokojenému životu potřebuje, potom si ten seznam samozřejmě umíte sepsat sami levou zadní. No a pokud nevíte, co zvíře potřebuje, tak dokud si to nezjistíte, nejste schopni se o to zvíře bezpečně postarat, seznam neseznam a navíc neposoudíte, jestli na seznamu něco zásadního nechybí nebo vám naopak nevnutili nějakou blbost (jako nejčastěji speciální výhřevnou žárovku -ona totiž úplně stejně hřeje i obyčejná z elektra, kterou pochopitelně ve zverexu neprodávají).

Pokud již chápete, že hada lépe kupovat na burze napřímo od chovatele za pětinu až desetinu ceny, pak vězte, že i za to vybavení na burze ušetříte (ne tolik, ale dost), když už tam budete

v jedné věci nesouhlasím s tbb - keramická žárovka, podle mýho to nepotřebujete. kolik máte v noci teplotu v místnosti, kde had bude? jen pokud by to bylo opravdu příliš málo, tak byste něco potřebovali na noční přitápění - buď keramickou, nebo modrou nebo červenou nebo topný kámen. Vy potřebujete asi jen topit ve dne, aby se had prohřál, potom doporučuji obyč žárovku, která normálně svítí, jako když se had nahřívá na sluníčku.

Janae1

11.12.2019 07:03
Janae1

XXX.XXX.160.6

Děkuji.
Právě, že vím, že ve zverexu mi nabídnou kraviny, proto potřebuji seznam.
Dotaz berte psaný částečně v nadsázce, možná vyzněl hůř než jsem chtěla.
Dítěti je deset let.
V noci i přes den je v místnosti teplota 22 stupňů.
Je mi jasné, že vše koupím výhodněni na burze, ale není možnost.

Právě, že dítě chce tkaničku, nechce velkého hada.
Jeho spolužáci užovku mají, tak tady se zrodil nápad.
A vzhledem k tomum, že užovka alespoň v našem okolí mezi dětmi celkem rozšířené zvíře, tak asi nebude úplně náročná na chov, ovšem jako úplný laik, jsem z toho div živa.
Nic jiného nechce. Já si sice nejsem uplně nadšená, umím si představit "hezčí" zvířátko, ale proč ne.
Pokud ho teraristika chytne, tak supr.

Ještě jeden dotaz částečně vážně a částečně v nadsázce. Jad dlouho ta hadice žije?
Myšleno, jak se matka bude starat o hada, který dítě po chvilce omrzí.

11.12.2019 08:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ještě jeden dotaz částečně vážně a částečně v nadsázce. Jad dlouho ta hadice žije?

no je vidět, že ste si nepřečetla nic ...

jinak kol +15ti není nic extra vzácného

11.12.2019 09:32
TBB

XXX.XXX.226.246

Tak jestli máte v noci teplotu 22, keramická žárovka opravdu nebude potřeba. :D ale v každém případě pořiďte něco co hřeje shora, je to přirozenější, lepší na regulaci a zrovna gutka se velmi ráda "sluní". Topný kámen nedoporučuji, velmi rád se přehřívá i s termostatem.

Se správnou péčí vám had bude žít klidně i 20 let. Opravdu vás urguji k načtení více zdrojů, klidně si sedněte spolu s dítětem a uvidíte - v základu péče těžká není, ale je jedna věc hadici udržet naživu a věc druhá je poskytnout takovou péči, aby si zvíře ten život i v rámci možností užilo. :]

hhhh

11.12.2019 09:49
hhhh

XXX.XXX.4.220

lupus4 napsal(a):

no je vidět, že ste si nepřečetla nic ...

jinak kol +15ti není nic extra vzácného

souhlas. snad nebude následovat ještě dotaz co to žere

matka sama si je vědoma že se vydává do neznáma, a je velice pravděpodobné, že 10 tileté dítě má zkreslené představy o tom, co mu to přinese.

Totiž není racionální ani smysluplný důvod, proč by dítě mělo chtít "tkaničku" - pokud žofka nebude vysloveně strávník typu popelnice, potom budou s krmením matka i dítě pěkně bojovat a ještě to vůbec ani netuší, protože pokud tomu hadovi něco nebude sedět, oni to absolutně nepoznají a čím se to asi projeví - no nežravostí. pokud se hadička bude mít náturu že se bude na žrádlo vrhat, bude se logicky vrhat i na ruce, takže krev a slzy a řev...

není to náhodou tak, že si dítě myslí něco v tom smyslu že mládě půjde ochočit a že každej den po příchodu ze školy si ho veme do ruky nebo u televize se s ním bude sedět a pouštět ho po pokoji a podobný bludy, jen proto, že to přece vidělo na jůtůb? pak je namístě, dítěti vysvětlit, že některý věci na obrazovce nebo co někdo řekl , nejsou dobrej nápad, neboo se dokonce neslučují s realitou.

takže ještě jednou proč chce dítě užovku? proč chce dítě mládě?

odkud jste , nebylo by lepší dát dítě do terakroužku? ušetří to hlavně nervy matce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík