Jak čistit (a čím) terárium pro agamu vousatou

Agama vousatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anedsula

10.12.2019 06:47
Anedsula

XXX.XXX.213.0

Dobrý den, už jsou to 3 měsíce co mám malou agamu a napadlo kdy bych terárium měl vyčistit. A taky jak? Mám vyndat písek nebo na něj nasypat nový a vyčistit ho pak za třeba rok. Mám terárko vydezinfikovat a čím? Díky předem za odpověď.

Stáhnout zdarma

hhhh

11.12.2019 04:31
hhhh

XXX.XXX.4.220

určitě nedosypávej na špinavý písek čistý. vybírej průbežně hovínka, to doufám děláš, a až ti bude připadat, že terárko příliš zasmrádává a celkově potřebuje s tím substrátem něco udělat, zvíře vyndej a udělej generálku, Ber to podle sebe, připomíná terárko pokoj, kde bys chtěl žít, nebo zasmrádlej chronicky zasviněnej prostor, kde bys žít nechtěl?

já dělám generálku takhle:
- dřevěný věci podle stavu a ceny/dostopnosti buď umej horkou vodou nebo vyhoď a vem nový

- šutry podle dostupnosti buď vyhoď z okna a vem nový nebo vyvař v hrnci s horkou vodou

- substrát (se bavíme o písku) podle dostupnosti/ceny buď vyhoď a vem nový nebo pořádně proper v mýdlový vodě a vyvař v hrnci s horkou čistou vodou a máš ho jako nový

terárko vyčisti a vymej, já používám octový čistič z DM, v koncetrovaným stavu i krásně odmočí vápenný mapy a stojí 20kč litr.

pokud terárko zasmrádává rychleji, než bys chtěl , tak hledej chybu - slabý větrání, zdechlé žrádlo, zapomenutá hovínka, příliš vlhko. ...

je rozdíl, podle toho, kde žiješ, pokud na zahradě máš složenou fůrku stavebního písku a nabereš si pár lopat, tak je to nejjjednodušší. pokud jsi v bytovce, nebo pokud máš koupenej nějakej zvláštní barevnej písek, tak pokud není tvoje hodinová mzda v řádu tisíců Kč, je určitě nejracionálnější ho přeprat a vrátit zpět, to samý platí pro větve, jestli rostou za barákem na zahradě, nebo jsou drahý koupený

Anedsula

11.12.2019 06:35
Anedsula

XXX.XXX.213.0

Děkuji a terárium dezinfikovat nemusím?

Přidejte reakci

Přidat smajlík