Geky

XXX.XXX.212.4
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně podávání vitamínů. Asi 3 týdny zpět jsem si koupil na burze svého prvního gekončíka (nevím jak je přesně starý ale řekl bych že je spíš mladě), krmim ho každý den moučníma červama občas šváby a teďka budu kupovat na spestření pár cvrčků. Vitamíny jsem zašel koupit do zverimexu a paní mi doporučila reptivite a že mám podávat každý den. No a co jsem četl tak by měl mít samostatnou misku z vápníkem takže by mě zajímalo jestli by se dalo do misky místo vápníku dát reptivite nebo jestli je to vůbec potřeba. Předem díky za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych nedával moučné červy každý den. Já je dávám max dvakrát do týdne, spíše jednou. Jinak, vápník se v misce hodí, vitamíny se do misky nedávají těmi se obaluje hmyz
Geky

XXX.XXX.212.4
No a proč jednou týdně má to nějakej důvod nebo jak ? Mě totiž šváby moc nejedl tak jsem kvůli tomu zakoupil ty mouční červy kteří mu chutnají a jí je bez problému poté jsem četl že mají poměrně vysokou proteinovou hodnotu takže gekončíkům by to prej nemělo vadit a dokonce by to pro ně mělo být i dobré ale nejsem si jist. Jinak hmyz ve vitamínech obaluji... :). Jinak díky za radu ;).

Mouční červi nejsou tak výživní jako švábi + mají tvrdší exoskeleton který se hůře tráví (je tam i šance na ucpání gekona, sice ne tak velká ale i tak je lepší si dávat pozor)
Geky

XXX.XXX.212.4
Dobře v tom případě si na to budu dávat větší pozor a ještě jednou díky :-).
Geky

XXX.XXX.212.4
A ještě bych se chtěl zeptat kolik dáváte červíků gekončíkovy na den ?

Asi 4 na dospělé zvíře. Radši krmím méně. U mladšího to může být asi i více, ale radši bych krmil těmi šváby