Krajta Královská-potíže s vlhkostí

Krajta královská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 13:41
Sthilka

XXX.XXX.54.144

Nemáte někdo radu jak udržet vlhkost v teráriu s Krajtou Královskou. Zkoušel jsem rosit to na chvíli pomůže ale potom to zas začne klesat jako substrát používám lignocel. Děkuji za případné rady.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2020 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.

2.1.2020 18:50
Sthilka

XXX.XXX.54.144

děkuji vážím si všech rad

3.1.2020 22:20
TBB

XXX.XXX.229.184

Zamíchejte do substrátu trochu mechu a použijte ho větší vrstvu.
Jinak kdyby šlo opravdu do tuhého, vytvořte v terku jakési vlhké zázemí - skrýš, kterou budete zevnitř rosit pravidelně a udržovat v ní vyšší vlhkost. Had se tam bude svlékat bez problému a vy se nebudete muset honit s udržováním vysoké vlhkosti v celém velkém teráriu.

3.1.2020 23:36
Sthilka

XXX.XXX.54.144

Jak už jsem psal vážím si opravdu všech řad

4.1.2020 12:08
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.

Přesně tak, jakékoliv výmysly, které umožňují pet regiuskám pobývat delší čas ve větším vlhku, natož vlhký substrát do něhož se mohou naložit, vedou ke kvasinkám a mykozám. Už se to tu probíralo nesčetněkrát - je rozdíl mezi vzdušnou vlhkostí a vlhkostí podkladu. Pokud se zvíře normálně svléká, má k dispozici čerstvou vodu, není důvod upravovat jakkoliv podmínky. Maximálně pro klid duše lze postřikovat jednu stěnu terária, která následně oschne a nenutí zvíře pobývat v mokru. Napodobování období dešťů má cenu ve chvíli, kdy se cíleně snažíme o odchov. Nemá to význam u jednotlivě chovaného kusu, navrch třeba ještě mláděte.

Xantia

4.1.2020 13:48
Xantia

XXX.XXX.54.144

Sám mám krajtu taky teprve krátce největší problém vyznat se ve všech těch informacích ptal jsem se i pár chovatelů a každý má na to jiný názor.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2020 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Omlouvam se predtim za chyby. Psala jsem na mobilu v rychlosti. Nicmene. U mnoha druhu dnes uz ani cyklovani neni nutne. Treba boa a regiusky se celkem dost snazej i bez uprav podminek. Jine je to jen u odchytu nebo pak cistych lokalit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík