Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.
Zamíchejte do substrátu trochu mechu a použijte ho větší vrstvu.
Jinak kdyby šlo opravdu do tuhého, vytvořte v terku jakési vlhké zázemí - skrýš, kterou budete zevnitř rosit pravidelně a udržovat v ní vyšší vlhkost. Had se tam bude svlékat bez problému a vy se nebudete muset honit s udržováním vysoké vlhkosti v celém velkém teráriu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.
Přesně tak, jakékoliv výmysly, které umožňují pet regiuskám pobývat delší čas ve větším vlhku, natož vlhký substrát do něhož se mohou naložit, vedou ke kvasinkám a mykozám. Už se to tu probíralo nesčetněkrát - je rozdíl mezi vzdušnou vlhkostí a vlhkostí podkladu. Pokud se zvíře normálně svléká, má k dispozici čerstvou vodu, není důvod upravovat jakkoliv podmínky. Maximálně pro klid duše lze postřikovat jednu stěnu terária, která následně oschne a nenutí zvíře pobývat v mokru. Napodobování období dešťů má cenu ve chvíli, kdy se cíleně snažíme o odchov. Nemá to význam u jednotlivě chovaného kusu, navrch třeba ještě mláděte.
Xantia

XXX.XXX.54.144
Sám mám krajtu taky teprve krátce největší problém vyznat se ve všech těch informacích ptal jsem se i pár chovatelů a každý má na to jiný názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Omlouvam se predtim za chyby. Psala jsem na mobilu v rychlosti. Nicmene. U mnoha druhu dnes uz ani cyklovani neni nutne. Treba boa a regiusky se celkem dost snazej i bez uprav podminek. Jine je to jen u odchytu nebo pak cistych lokalit.