Krajta Královská-potíže s vlhkostí

Krajta královská
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 13:41
Sthilka

XXX.XXX.54.144

Nemáte někdo radu jak udržet vlhkost v teráriu s Krajtou Královskou. Zkoušel jsem rosit to na chvíli pomůže ale potom to zas začne klesat jako substrát používám lignocel. Děkuji za případné rady.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2020 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.

2.1.2020 18:50
Sthilka

XXX.XXX.54.144

děkuji vážím si všech rad

3.1.2020 22:20
TBB

XXX.XXX.229.184

Zamíchejte do substrátu trochu mechu a použijte ho větší vrstvu.
Jinak kdyby šlo opravdu do tuhého, vytvořte v terku jakési vlhké zázemí - skrýš, kterou budete zevnitř rosit pravidelně a udržovat v ní vyšší vlhkost. Had se tam bude svlékat bez problému a vy se nebudete muset honit s udržováním vysoké vlhkosti v celém velkém teráriu.

3.1.2020 23:36
Sthilka

XXX.XXX.54.144

Jak už jsem psal vážím si opravdu všech řad

4.1.2020 12:08
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokid se krsjta vlila dobre vyserte se na nejaky tabulkovy udrzovani vlhkosti. Je to k hovnu.

Přesně tak, jakékoliv výmysly, které umožňují pet regiuskám pobývat delší čas ve větším vlhku, natož vlhký substrát do něhož se mohou naložit, vedou ke kvasinkám a mykozám. Už se to tu probíralo nesčetněkrát - je rozdíl mezi vzdušnou vlhkostí a vlhkostí podkladu. Pokud se zvíře normálně svléká, má k dispozici čerstvou vodu, není důvod upravovat jakkoliv podmínky. Maximálně pro klid duše lze postřikovat jednu stěnu terária, která následně oschne a nenutí zvíře pobývat v mokru. Napodobování období dešťů má cenu ve chvíli, kdy se cíleně snažíme o odchov. Nemá to význam u jednotlivě chovaného kusu, navrch třeba ještě mláděte.

Xantia

4.1.2020 13:48
Xantia

XXX.XXX.54.144

Sám mám krajtu taky teprve krátce největší problém vyznat se ve všech těch informacích ptal jsem se i pár chovatelů a každý má na to jiný názor.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2020 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Omlouvam se predtim za chyby. Psala jsem na mobilu v rychlosti. Nicmene. U mnoha druhu dnes uz ani cyklovani neni nutne. Treba boa a regiusky se celkem dost snazej i bez uprav podminek. Jine je to jen u odchytu nebo pak cistych lokalit.

31.5.2026 11:12
nikabb

XXX.XXX.165.17

Vím, že se jedná o starou diskusi, ale třeba to někomu do budoucna pomůže. Zatím sem tu neviděla kloudnou odpověď na dotaz. Sama teprve začínám s chovem krajty, ale co se týká udržování vlhkosti v teráriu, tak mi pomohlo tohle: utěsnit zbytečně moc větrání pokud máte lišty po celé horní a dolní části terária...hadovi stačí tak polovina dolního větrání. Co se týká rosení, tak já rosím 1x až 2x denně. Klasicky rozpračovačem, žádné mlhovače, protože had (aspoň ten můj) nemá rád když mu prší na hlavu Samozřejmě nestříkám na něj nikdy a ani na celé terárium. pouze na stěny a strop... dno nechávám suché. Taky hodně pomáhá mít v teráriu dvě misky (jednu menší pro pití a druhou větší pro odpařování vody). A rada na závěr pořídit si vlhkoměr a nenechávat moc dlouho otevřené terárium, protože pak to taky uniká logicky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík