Teju tupinambis teguixin

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sisinka20

13.1.2020 08:33
Sisinka20

XXX.XXX.41.22

Máte někdo doma tento druh? Už nad ním nějakou dobu přemýšlím, děkuji

13.1.2020 10:07
tupinambis

XXX.XXX.226.124

Zdravím.
Tak dozajista jsou, otázka je ovšem jestli ho chcete koupit či se něco o nich dozvědět .

Sisinka20

13.1.2020 10:22
Sisinka20

XXX.XXX.41.22

tupinambis napsal(a):
Zdravím.
Tak dozajista jsou, otázka je ovšem jestli ho chcete koupit či se něco o nich dozvědět .

Zatím se chci něco dozvědět

13.1.2020 10:47
tupinambis

XXX.XXX.226.124

Místo máte ? až vyroste a to je celkem brzo potřebuje rozběh----jako subadult ale když zestárne a budete se mu věnovat tak zase tolik místa netřeba jsou to celkem pohodáři lenoši i když zvíře od zvířete jasně.Když mají svůj den tak jsou schopni převrátit nádrž vzhůru nohama co jde ale i to co normálně nejde přestěhují protože když mají tu možnost hrabat tak zkrátka hrabou.Proto se ptám na možnost velikosti nádrže.
Jinak jak říkám celkem pohodáři když ho vezmete jako baby tak se nechá zvládnout a to i když nemáte zkušenost porostete společně s ním a když se mu budete věnovat tak vás sám povede co je a co není dobře.
Žrádlo není zas až takový problém-většinou jsou to popelnice a zblajznou kde co--jen taková malá specifikace třeba jim to namíchat vše dohromady a aby to bylo spíše kašička --to každý( chovatel) také moc nezvládá protože u toho většinou nadělají bordel.
Světlo a teplo tot trochu otázka připravte se na nějakou finanční zátěž .
Nádrž vybavení údržba to samé počítejte že to je daleko více nákladů než za samotného ještěra.
Tím Vás jasně nechci strašit či odrazovat !! to jen na začátek co třeba zmínit u typu tohoto ještěra.
.
Jinak manuály jsou na netu celkem OK - když budu vědět tak Vám jasně odpovím na konkrétní otázku.

Sisinka20

13.1.2020 12:14
Sisinka20

XXX.XXX.41.22

tupinambis napsal(a):
Místo máte ? až vyroste a to je celkem brzo potřebuje rozběh----jako subadult ale když zestárne a budete se mu věnovat tak zase tolik místa netřeba jsou to celkem pohodáři lenoši i když zvíře od zvířete jasně.Když mají svůj den tak jsou schopni převrátit nádrž vzhůru nohama co jde ale i to co normálně nejde přestěhují protože když mají tu možnost hrabat tak zkrátka hrabou.Proto se ptám na možnost velikosti nádrže.
Jinak jak říkám celkem pohodáři když ho vezmete jako baby tak se nechá zvládnout a to i když nemáte zkušenost porostete společně s ním a když se mu budete věnovat tak vás sám povede co je a co není dobře.
Žrádlo není zas až takový problém-většinou jsou to popelnice a zblajznou kde co--jen taková malá specifikace třeba jim to namíchat vše dohromady a aby to bylo spíše kašička --to každý( chovatel) také moc nezvládá protože u toho většinou nadělají bordel.
Světlo a teplo tot trochu otázka připravte se na nějakou finanční zátěž .
Nádrž vybavení údržba to samé počítejte že to je daleko více nákladů než za samotného ještěra.
Tím Vás jasně nechci strašit či odrazovat !! to jen na začátek co třeba zmínit u typu tohoto ještěra.
.
Jinak manuály jsou na netu celkem OK - když budu vědět tak Vám jasně odpovím na konkrétní otázku.

S místem nebude problém, už doma pár zvířat mám, takže o náročnosti chovu něco vím... Šlo mi spíše asi než ochovo to čímkrmit a jakou mají povahu, viděly jsem, že je má dost lidí na ,,mazla''

13.1.2020 12:40
tupinambis

XXX.XXX.226.124

Ano nechá se -- je to vše o přístupu a chtělo by to baby --- a on si sám časem řekne co mu vyhovuje no a poté ho můžete přemluvit i na něco jiného než jen klasická údržba v terku atd.Jsou metody jak toho docílit ovšem vše musí být --pomalu s klidem přeci jen je to větší ještěr a jak říkám zvíře od zvířete.
.
No krmení asi tak--- kuřecí,vajíčka,ryby hovězí srdíčko, grandle pro kočky( pokud možno kvalitní) vše smíchat a udělat z toho takovou matlanici -jako baby ( zde záleží jaký poměr a kvalitu tohoto zvolíte --losos,kreveta -lososový olej za studena lisovaný a ty granule nejlépe pro koťata---- tohle z důvodu růstu ! -pokud by strava nebyla + - autobus vyvážená třeba přidávat vápník-- poměrně rychle rostou.
.
Občas si dají i " přezrálé ovoce , něco zeleniny ale to zřídka hlavně pokud se krmí ty granule kočičí v tom madlajzu jo. ty by měli být namočené .
Myslím ale že ovoce atd berou spíše v domovině a protože obsahuje -červy a spol.
.Adulti.
Nu to samé a jasně myši , potkani ti mu dají co třeba zde již není potřeba tolik dodávat vápník.

Sisinka20

13.1.2020 12:48
Sisinka20

XXX.XXX.41.22

tupinambis napsal(a):
Ano nechá se -- je to vše o přístupu a chtělo by to baby --- a on si sám časem řekne co mu vyhovuje no a poté ho můžete přemluvit i na něco jiného než jen klasická údržba v terku atd.Jsou metody jak toho docílit ovšem vše musí být --pomalu s klidem přeci jen je to větší ještěr a jak říkám zvíře od zvířete.
.
No krmení asi tak--- kuřecí,vajíčka,ryby hovězí srdíčko, grandle pro kočky( pokud možno kvalitní) vše smíchat a udělat z toho takovou matlanici -jako baby ( zde záleží jaký poměr a kvalitu tohoto zvolíte --losos,kreveta -lososový olej za studena lisovaný a ty granule nejlépe pro koťata---- tohle z důvodu růstu ! -pokud by strava nebyla + - autobus vyvážená třeba přidávat vápník-- poměrně rychle rostou.
.
Občas si dají i " přezrálé ovoce , něco zeleniny ale to zřídka hlavně pokud se krmí ty granule kočičí v tom madlajzu jo. ty by měli být namočené .
Myslím ale že ovoce atd berou spíše v domovině a protože obsahuje -červy a spol.
.Adulti.
Nu to samé a jasně myši , potkani ti mu dají co třeba zde již není potřeba tolik dodávat vápník.

Děkuji, znáte nějakého chovatele co je má? Nebo je potřeba spokojit se s importem?

13.1.2020 12:58
tupinambis

XXX.XXX.226.124

Po pravdě kdo má NZ CZ nevím moc tu naši scénu tera nesleduji.
Importy jsou pokud není zvíře dorubané , vychrtlé tak není u nich čeho se bát - akorát třeba na 100% dát trus na koprošku a odčervit bývají zasekaní.

Gabriela1999

31.5.2020 12:07
Gabriela1999

XXX.XXX.104.143

Zdravim ma ted někdo k prodeji??

31.5.2020 19:15
tupinambis

XXX.XXX.226.57

Zkuste p.Marečka Testudo2
Nevím jestli má ale zkusit můžete- jinak importy stojí zatím nic s live animal nelétá a bůch ví kdy zase začne.

1.6.2020 11:59
alha

XXX.XXX.83.119

Zdravíčko, přispěji svou" troškou do mlýna"- mám je cca čtyři roky- původní pára z Němec jako dospělci za cca 700 euro ( asi měsíc po koupi je někdo na fauně dlouho nabízel za desítku ).Podle mne to nejsou zvířata do "normálního" terárka- vysvětlím: dal jsem je do nádrže o ploše dna 2, 5 m x 1,25 m ( základní rozměr osb desky), sice tam přežívali- jakože žrali, sra...atd, ale byli to jen takoví polehávači a spíš plašani. Pak je napadlo vyškrabat díru a od té doby obývají tera místnost cca 80 m2 a přilehlou stejně velkou odchovnu sarančat - a absolutní obrat v chování- šmejdí celý den, sebevědomá, zvědavá zvířata, zvlášť samec bez problému srovná moji fenu Tosa inu, která je s oblibou provokuje. Vyhřívají se na trubkách od topení, do původního terárka se pravidelně vracejí- horní patro obývají dospělí leguáni zelení, takže na dno občas něco k snědku spadne. Už druhou zimu přirozeně zazimují v chladném koutě na zemi pod regálem- tři měsíce nulová aktivita. Letos jsem poprvé pozoroval náznaky dvoření od samce- rytmické funění a přibližování k samici.
Jsou to pažravci a dají se z nich lehce udělat jatečná prasátka- nemají limit a při absenci přirozeného pohybu to je hned. U mě jsou proto hlavně na ovoci, čas od času potkan nebo pár jednodenních kuřat a nemalou část tvoří sarančata, která s oblibou chytají v odchovně.
Stejně jako všichni velcí ještěři- jsou to koumáci- stačilo jen jednou nechat otevřené dveře a přestože tam byla půlmetrová zábrana - lehce překonali. Po dvanácti hodinách jsem s obrovským štěstím a za přispění domorodců ( krokodýl ve vinohradu ) našel alespoň samce cca tři kilometry vzdušnou čarou daleko. Novou samici mám z Francie.
Shrnutí: úžasná zvířata, která si zaslouží prostor- skleníček a zabezpečený venkovní výběh asi ideál.

Terrarito

1.6.2020 23:38
Terrarito

XXX.XXX.234.187

Sisinka20 napsal(a):
S místem nebude problém, už doma pár zvířat mám, takže o náročnosti chovu něco vím... Šlo mi spíše asi než ochovo to čímkrmit a jakou mají povahu, viděly jsem, že je má dost lidí na ,,mazla''

Čau. Nemáš problém? Tak potom dúfam mas sklenik/miestnosť aspon o velkosti 20m2. Celkom aktivne zvierata, preliezaju, pohybu sa radi vo svojom teritoriu. Ak su v malom terarku rychlo priberaju.. Vhodne len vazne do chovu kde je dost miesta. V Hamne su vecne.

5.2.2022 07:07
CrestedExo

XXX.XXX.234.19

Zdravím, mám otázku, nemáte náhodou niekto na predaj samca Tupinambis Teguixin ? Hladám k mojej samičke, ale vzal by som aj samicu ak by nebol samec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík