Eliška86

XXX.XXX.250.248
Dobrý den,
máme již 16 let samce a samici krajty královské. Za celých 16 let jsme si nikdy nevšimli, že by se k sobě chovali nějak mimořádně, nepářili se (ani jsme o to neměli zájem) ani si neubližovali. Obvykle leželi i lezli pospolu, tak nějak "přátelsky". Na krmení je vždy rozdělujeme. Dostávají myši. Naposledy žrali v minulém týdnu a před tím asi před deseti dny.
Dnes jsme si všimli neobvyklého pohybu v teráriu, neviděli jsme hlavu ani jednoho a samice se stáčela kolem samce, podle všeho se ho samice snažila uškrtit, dali jsme je pod studenou sprchu a podařilo se nám je oddělit, byla do něj zakousnutá. Ani jeden nemá zjevné známky vážnějšího zranění, nicméně.. mám obavu je dát opět k sobě. Neuvědomuji si, že by se v poslední době něco změnilo (teplota, vlhkost terária, vybavení terária, žravost hadů.)
Jak teď postupovat? Děkuji za tipy, nebo Vaše zkušenosti.
Eliška
Občas se přihodí, že jedno zvíře reaguje na prudší pohyb dalšího hada. Obyčejně se to stává při krmení, kdy je terárium prosyceno čerstvým pachem kořisti (k dokonalosti tuhle posedlost při krmení dovedly thamnophisky, natrixky a nerodie, které občas kousnou i do sebe), nicméně někdy stačí projít i kolem terária, kdy jeden had reaguje úlekem a druhé zvíře ho "osolí". Obvykle jde ale o obranné kousnutí, kdy had pouze kousne a couvne. Vzhledem k tomu, že se snažila samice druhý kus škrtit jako pomyslnou kořist, osobně bych hledal odpověď v nenakrmenosti útočícího kusu
Eliška86

XXX.XXX.250.248
Děkuji za odpověď. Psala jsem ještě do jedné skupiny a dostalo se mi stejné odpovědi. Zní to nejpravděpodobněji. Marii vždy chutnalo víc než Tondovi. Necháme je nějaký čas zvlášť, a místo myší budeme dávat menší potkany. Nechybělo mnoho a měli jsme po obou hadech, jeho by uškrtila a kdyby se ho do sebe snažila nasoukat, odpravila by i sebe.. byla velká náhoda, že jsme u téhle "akce" zrovna byli a mohli reagovat.