Anonym389

XXX.XXX.213.29
Zdravím jsme v šílené situaci
Dcera koupila od kamarádky dvě želvičky a zapomněli jsem je registrovat co máme dělat je to už dlouhá doba po tom co jsem je měl registrovat a obávám se pokuty nebo ještě hůř vězení
Poraďte prosím je to už skoro rok
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/444847/pozdni-nahlaseni-suchozemske-zelvy
Viz. diskuze asi to opravdu bude podle úřadu. Pokud máte pár a plánujete odchovy tak do toho jít budete muset. Věřím, že v CITESECH mají děsný nepořádek vzhledem k tomu že jednou bude nejspíš muset mít CITES každá octomilka.
Vězení bych se nebál, papíry k želvě máte jenom jste ty želvy neregistrovali. Maximálně dostanete nějakou pokutu, která si myslím bude na minimální hranici i z důvodu pokud to začnete řešit Vy a ne úřady i když pochybuji, že by s tím někdy začaly. No a pokud to koupila od kamarádky, která je ze sebe neodhlásila tak řekněte, že jste je koupili včera.
Anonym389

XXX.XXX.213.29
Děkuji moc za odpověď
Bohužel kdyby to šlo dcera se s kamarádkou již nebaví hodně se pohádali a po stěhování se spolu přestali kontaktovat takže vůbec netuším zda-li je odhlásila nebo ne.
Bohužel je na všech papírech viditelné datum u kterého nemůžu říct že jsem je koupil včera
Želvy jsou už přes rok staré a já si přijdu jako naprostý idiot co Vám budu povídat
Nechcem tvrdiť "nebojte sa, bude to ok", neviem ako sú na tom úradníci v ČR, ale niečo podobné som tiež zisťovala priamo na MŽP SR. Hovorila som priamo s vedúcou a riešila síce neprihlaseneho zaka(rozmyslala som nad kúpou). Daný papagáj mal krúžok + doklad o nadobudnutí a pani bola teda veľmi ústretová. V podstate by s tým nerobili až také problémy, pre nich je hlavne ze papagáj mal pevny krúžok + aspoň nejaký doklad a teda preukazatelne nebol prepasovany, ale odchovany v zajatí. Myslím ze ak máte papiere, aj keď ste zabudli prehlásiť, nejak by sa to mohlo dat vyriešiť. Skúste sa pripadne informovať aspoň telefonicky(pochybujem ze vás na základe telefonátu budú stopovať a posielať na vás interpol) 🙂
Anonym389

XXX.XXX.213.29
Děkuji moc,
zkusím to a doufám že mi to vezmou a jak říkáte nevypátrají mě.
Staráme se o želvičky jak máme a byla by škoda o ně nedej bože přijít nebo se bát jít k zvěrolékaři, kdyby se nevím co stalo.