Vodní želva žere kameny!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Týna781

9.2.2020 10:03
Týna781

XXX.XXX.50.101

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, proč tomu tak je. Pořídila jsem své vodní želvě (želva mapová nepravá) nové - větší akvárium. Vše bylo v pořádku, dala jsem jí tam i větší kameny, aby se mohla různě v nich přehrabovat a jeden velký lávový kámen. Půl roku s tím byla OK, ale pak jsem si všimla, že mi začla jíst kameny! Byli větší než by dokázala sníst, ale mezi nimi byli i menší, o kterých jsem pochybovala,. Proto jsem se rozhodla je vyndat a nechat jí tam jen pár kamínků, které opravdu sníst nemůže. To jsem ale nevěděla, že začla "jíst" i ten velký lávový kámen, který má na to, aby mohla vylézt na břeh. Vápník jí dodávam tak nevím, v čem by to mohlo být. Neprošel si někdo z vás taky něčím podobným?

9.2.2020 10:59
Patrik.01

XXX.XXX.20.248

Já mám u želv(nádherná,žlutolící) říční štěrk o různé frakci a taky vidím jak "okusijí" kameny, ale nikdy je nespolknou pouze do nich kousnou a když zjistí že je to kámen, nechají to být a jdou dál..

12.2.2020 13:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

optimum pro pár je v létě venkovní chov v jezírku, jinak akva alespoň 120 x 50 x 50 , osvětlení nad souší (výhřev na cca 35 C)

potrava:
na "sušené vymoženosti" ze zverimexu zapomeňte, jsou na tři věci
krmte:
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.
akvatera (pro 1 dospělou 0,1) min 120d x 50š x +40(vody), ostrůvek, výhřevné místo . bodovkou na cca35°,

ve zkratce asi vše podstatné...

hodně zdaru
http://turtles.of.the.world.sweb.cz/vyziva/zelatina.htm

Přidejte reakci

Přidat smajlík