Užovka olivová (boaedon olivaceus) - nejí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

D0n_pietro

10.3.2020 10:46
D0n_pietro

XXX.XXX.59.206

Dobrý den,
jako prvního hada jsem si pořídil maličkou užovku olivovou. Koupil jsem ji na Expo od chovatele, co zrovna musel opouštět výstavu a tak mi toho o ní moc neřekl. Jen to, že je to kluk a byl krmen naposled v pondělí (2.3.) a že mu dává myší nožičky (had je úzký tak, že i myší hole na něj vypadá moc velké). Každopádně jsem hadovi nabídl v neděli (8.3.) myší nožičku a ani si toho nevšiml. V pondělí 9.3. jsem ho dal do krabičky spolu s víčkem vody a rozkrojeným rozmraženým holetem (samozřejmě rozmrzlým a ořátým v teplé vodě) a nechal ho přes noc. Had si jídla vůbec nevšímá, když jsem mu nabízel nožičku pomocí pinzety, tak se nožičky spíš bál a utíkal od ní.
Terárium má 28°C, dočetl jsem se, že by měl mít 26-32°C. V teráriu má misku s vodou, ale spíše ji ignoruje a je pořád někde schovaný a zalezlý (za kamenem, nebo pod mechem. Má i kus dřeva jako domeček, ale spíš se mu líbí zavrtat se pod mech), když dostal vodu do víčka v malé krabičce, tak se po chvílí šel dlouze napít. Za každou radu budu velice vděčný, rád bych, aby můj had jedl a měl nejlépe jak jen může. Jak myš, tak holátko bylo zmražené, zkusím ještě čerstvě zabité holátko, ale had je opravdu malinký a tak si myslim, že bych měl holeti uříznout aspoň hlavičku.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2020 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Zkuste mu dat cerstve narozene holatko do tera nebo boxu nebo kde to zije. Zive. Nechte mu ho tam pres noc. Tyhle hadata byvaji blbr rozkrmena a navic chovana v jinejch podminkach nez kam je nacpe novy majitel. Stres jak prase. Zive ho pohyby muze vyprovokovat spis. Pravdepodobne jste ale koupil nerozkrmeny kus.

D0n_pietro

10.3.2020 13:10
D0n_pietro

XXX.XXX.59.206

Zkusím, děkuji za radu.

17.3.2020 11:38
jiri.hromadka

XXX.XXX.78.234

To zvíře je ode mne, pamatuji si vás. Evidentně jste nepochopili co jsem vám říkal, přestože jste na vše přitakávali :-). Ozvěte se mi na jiri.hromadka@atlas.cz a danou situaci pořešíme.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík