D0n_pietro

XXX.XXX.59.206
Dobrý den,
jako prvního hada jsem si pořídil maličkou užovku olivovou. Koupil jsem ji na Expo od chovatele, co zrovna musel opouštět výstavu a tak mi toho o ní moc neřekl. Jen to, že je to kluk a byl krmen naposled v pondělí (2.3.) a že mu dává myší nožičky (had je úzký tak, že i myší hole na něj vypadá moc velké). Každopádně jsem hadovi nabídl v neděli (8.3.) myší nožičku a ani si toho nevšiml. V pondělí 9.3. jsem ho dal do krabičky spolu s víčkem vody a rozkrojeným rozmraženým holetem (samozřejmě rozmrzlým a ořátým v teplé vodě) a nechal ho přes noc. Had si jídla vůbec nevšímá, když jsem mu nabízel nožičku pomocí pinzety, tak se nožičky spíš bál a utíkal od ní.
Terárium má 28°C, dočetl jsem se, že by měl mít 26-32°C. V teráriu má misku s vodou, ale spíše ji ignoruje a je pořád někde schovaný a zalezlý (za kamenem, nebo pod mechem. Má i kus dřeva jako domeček, ale spíš se mu líbí zavrtat se pod mech), když dostal vodu do víčka v malé krabičce, tak se po chvílí šel dlouze napít. Za každou radu budu velice vděčný, rád bych, aby můj had jedl a měl nejlépe jak jen může. Jak myš, tak holátko bylo zmražené, zkusím ještě čerstvě zabité holátko, ale had je opravdu malinký a tak si myslim, že bych měl holeti uříznout aspoň hlavičku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Zkuste mu dat cerstve narozene holatko do tera nebo boxu nebo kde to zije. Zive. Nechte mu ho tam pres noc. Tyhle hadata byvaji blbr rozkrmena a navic chovana v jinejch podminkach nez kam je nacpe novy majitel. Stres jak prase. Zive ho pohyby muze vyprovokovat spis. Pravdepodobne jste ale koupil nerozkrmeny kus.
D0n_pietro

XXX.XXX.59.206
Zkusím, děkuji za radu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!