Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2020 07:19
Mbila

XXX.XXX.149.24

Dobrý den objevili se mi v terarku mravenci a nevím co s tím abych se jich zbavila včera když sem je tam objevila bylo jich tam vážně hodně tak jsem celý substrát (písek) vyhodila kameny umyla a dala vše dala nové (nový písek jsem pro jistotu dala do trouby ať se s něj všechna havěť vyhubí) bohužel dnes když jsem přišla k zelvicce spala ve vodě a maravanci tam byli znovu opět jich tam bylo hodně a tentokrát byli i v zelvicce zakousnuti tak sem je vytahovala pinzetou vytáhla jsem jich asi 8 😰 můžete mi prosím poradit co s tím ,předem děkuji za odpověď

28.3.2020 07:29
Frito

XXX.XXX.146.52

Dobrý den, písek není úplně vhodný substrát pro želvy. Jsou druhy, kterým to zase takové problémy nedělá, ale neměl by být po celém teráriu. Doporučuji vyměnit substrát za úplně jiný.

28.3.2020 10:27
Mbila

XXX.XXX.149.24

Mě ten substrátu doporučil chovatel před tím jsem měla jignocel a želvička byla celý den zalezla v koutě a po výměně za písek byla želvička aktivní,ale myslíte že když to vyměním mravenci tam nebudou lézt?popřípadě jaký substrát by jste mi doporučil mám želvu zelenavou

28.3.2020 10:30
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Mbila napsal(a):
Mě ten substrátu doporučil chovatel před tím jsem měla jignocel a želvička byla celý den zalezla v koutě a po výměně za písek byla želvička aktivní,ale myslíte že když to vyměním mravenci tam nebudou lézt?popřípadě jaký substrát by jste mi doporučil mám želvu zelenavou

To Vám chválím, lignocel tam fakt nemá co dělat. Ale co nechápu je, že pokud tam dáte vypečený písek z trouby, máte tam opět "mravence". Nelezou tam spíš z venku?

28.3.2020 10:47
Mbila

XXX.XXX.149.24

Já jsem mravence viděla pouze v terarku a na skrince na které mám terarko dívala jsem se pod koberec u balkonu ale tam jsem žádného neviděla ,ale taky mi nejde do hlavy jak se tam dostali když jsem použila vypeceny písek🤔😥 můžete mi prosím něco poradit aby mi do terarka nelezli kdyby tedy byli s venku stříkat kolem terarka nakou chemikálií nechci kvůli zelvicky

28.3.2020 11:07
Frito

XXX.XXX.146.52

Mravenci mají tendenci jít si pro své mrtvé tuším že Vám tam lezou někde z bytu. Já mám želvy na lignocelu, ale hadaři ho nemají rádi. Sto lidí sto názorů, ale písek mi přijde zvlášť pro želvu zelenavou hloupost, ale co se týče substrátu tak je to věcí názoru. Já osobně budu ještě zkoušet baltskou rašelinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík