Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hhffxyaq

3.4.2020 18:34
Hhffxyaq

XXX.XXX.68.34

Dobrý den. Mám dotaz , včera jsem si přivezl domu cca dvou měsíčního chamíka. Dal jsem ho do terária a od té doby je schovaný za listama , nechce vůbec vylezt a ani se nejde vyhřívat na větev. Jde mi o to ze pořádně nevím jestli něco jí. Do plastové misky jsem mu dal cca 6 malých cvrčků s vápníkem a nejsem si jistý zda jich par snědl nebo se jen dostaly z krabičky ven a probíhají po terariu. Zkoušel jsem mu i dat cvrčka s pinzetou ale nějak se k tomu neměl. Zajímá mě zda je to jen tím než se rozkouká v novém terariu nebo dělám něco špatně já. Děkuji za každou radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2020 20:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikdy jsem chameleony neměl, ale můžu vám říct, že to terárium je prázdné a nevylezá protože nemá pocit bezpečí v takto otevřeném prostoru, taky se musí samozřejmě rozkoukat

Hhffxyaq

3.4.2020 21:39
Hhffxyaq

XXX.XXX.68.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy jsem chameleony neměl, ale můžu vám říct, že to terárium je prázdné a nevylezá protože nemá pocit bezpečí v takto otevřeném prostoru, taky se musí samozřejmě rozkoukat

Ještě mu klacky budu doplňovat, zatím je terárium takove jake je , vše důležité tam má a zítra doplním vrbové větve. Přesto děkuji za vaši reakci

ahoj1

6.4.2020 19:08
ahoj1

XXX.XXX.92.26

Hhffxyaq napsal(a):
Ještě mu klacky budu doplňovat, zatím je terárium takove jake je , vše důležité tam má a zítra doplním vrbové větve. Přesto děkuji za vaši reakci

sorry jako, ale takhle nemá smysl přemýšlet:

vše důležité tam má
Ve vězeňské cele s postelí, židlí stolkem věšákem umyvadlem a záchodem taky máš vše důležité, ale budeš se tam nešťastně choulit a připadat si zranitelně. To terárko je tomu prostě moc podobný. Chameleon ten prostor prostě takto zařízený nemůže moc používat, nemůže vylézt kam by chtěl, protože po skle lézt neumí a větve jsou jen někde. A ze všech stran na něj je vidět, což je to úplně poslední, co by chameleon chtěl.

Ještě mu klacky budu doplňovat, zatím je terárium takove jake je
taky blbě - on se potřebuje vyklidnit, takže není moudrý mu po pár dnech terárko začít teprve dodělávat - měl jít už do hotovýho, aby měl klid. mláďata bejvaj bojácný i když bydlej dobře.

výhoda je že v tomto holobytě se dají dohledat i ti cvrčci, takže pokud tam nepochodujou, tak si asi uvážlivě počkal, až u toho nebudeš, a sežral je. V takovýmhle "openspace" může hodně dlouho trvat, než začne žrát v přítomnosti lidí - vyklidněný mládě žere jak prokopnutý a sprintuje ke dvířkám jak tě vidí přicházet se žrádlem.

Já ti řeknu, co bych udělala, natahám domů hromadu větví, co vypadá, že se dovnitř ani nevejde, případně ještě další umělou kytku. vyndám chama a strčím do přepravky a tu do tmy, aby tu rekonstrukci prospal, narvu tam větve, aby cham mohl chodit všude a aby mohl sedět pod žárovkou a vedle žárovky, proměřím teplotu aby se k ní nedostal moc blízko a nepřipekl se. hodím chama dovnitř a začnu plánovat terárko pro dospělýho, až z tohohle za pár měsíců vyroste.

imho já se s "dětským pokojem" u chameleonů nikdy neobtěžovala, v "dospěláckým" terárku s mládětem nikdy nebyly žádný potíže

zaposlední - to na zemi není doufám lignocel alias kokosový substrát? co přesně to je?

nicméně že to řešíš. komu se povedlo všechno dycky napoprvý, ať se přihlásí a jde se vycpat

Přidejte reakci

Přidat smajlík