Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2020 16:40
olisda

XXX.XXX.139.26

Zdravím všechny. Nejdříve bych chtěl říct, že moc dobře vím, kolik toho tady na téma "terária od Drápala" je. Bohužel jsem to ovšem četl až poté, co jsem udělal chybu a objednal si od něj terárium pro svou agamu. Jakožto člověk, který si pořídil své první terarijní zvíře, jsem tomu nevěnoval přílišnou pozornost a udělal onu chybu. Na internetu jsme s přítelkyní při prohlížení fotek terárií (ne od T.D.) našli terárko s moc krásným pozadím. Poté jsme hledali výrobce terárií a našli jsme stránky osbterária.cz. Kontaktovali jsme je pomocí emailu, zda lze vyrobit terárium 100x45x50 s podobným pozadím. Odpověď byla "ANO, PŘÍŠTÍ SOBOTU HO MÁTE DOMA". Dodali jsme jim ještě přesné informace i k opískování pozadí, co chceme a co ne, souhlasili. V sobotu terárium přišlo, já předal peníze a bohužel jsem nevěnoval velkou pozornost tomu, jak vypadá, ale tomu, abychom ho co nejdříve dostali domu, jelikož bylo celkem těžké. Musel jsem si rychle ještě něco zařídit a na půl hodinky jsem odběhl. Hned poté, co jsem se vrátil, šel jsem se ihned kouknout na terárium. Jak nepříjemné bylo zjištění, že se to vůbec nepodobá návrhu, písek jiné barvy, díry vyvrtané jinde než měly být, k tomu všemu ani neopracované. Ihned jsem napsal email, že se terárium nepodobá návrhu atd. Odpověď nikde. Další den jsem volal na číslo, na kterém mi pán řekl, že to sdělí panu majiteli a udělají mi nové, druhý den jsem volal a prý to pan majitel zamítl. Musel jsem si najít číslo na pana Drápala sám, protože jeho kolega nebyl schopný mi ho poslat. Když jsem se dovolal panu Drápalovi, řekl mi, že jsem mu poslal návrh na 2 metrové terárium a já mám jen metrové. Moje odpověď byla, že mohl napsat, že to neudělají a né, že mi pošlou něco úplně jiného. Zároveň jsem se zmínil, že se mi nelíbí jeho způsob "nekomunikace", když mu píši emaily. Řekl, že udělá nové terárko a že mi pošle za pár dní fotky toho, jak vypadá. Neposlal, takže jsem mu volal a žádal ho o fotografie, řekl, že je pošle druhý den, že stále není terárko hotové. Další den řekl, že bude v práci za hodinu a pak mi je pošle, nic neposlal a už ani nezvedal telefon. V pátek, 3.4. 2020, jsem mu napsal v emailu, že odstupuji od kupní smlouvy, jelikož to bylo stále ve 14ti denní lhůtě. Neodepsal. Rád bych podal trestní oznámení na tohoto pána, jenomže terárko stále 4500,-, tudíž to není trestný čin. Volal jsem na ČOI a tam mi řekl, že to mám dát ještě písemně a pokud nic, mám to řešit soudně nebo mimosoudně. Nyní se ptám Vás všech, kteří s tím mají, nebo i nemají, nějakou zkušenost, co byste mi radili, abych v této chvíli udělal. Kromě toho, že si mám vždy zjistit, co od koho kupuji. Do Brna to mám celkem daleko, jelikož bydlím na západ od Prahy. Děkuji všem, kteří mi napíší něco normálního a ne jen to, že jsem hloupý, protože jsem koupil terárko od Drápala. Díky všem :-)

7.4.2020 21:15
dudis

XXX.XXX.168.93

Já koukl na nabídku v pátek, nebylo terárium rozměrů, které jsem chtěl a bylo mi nabídnuto jiné. Souhlasil jsem tedy a v sobotu ráno přišlo terárium tak, jak jsme byli domluveni. Opracování je dobré, neměl jsem žádné speciální požadavky na úpravy, tak možná proto, ale já jsem spokojený :)

Ne netu je spousta špatných, ale i kladných recenzí, beru to tak, že jsem měl štěstí no :)

7.4.2020 23:02
olisda

XXX.XXX.139.26

Tak zrovna to opracování je věc, kterou řeším ze všeho nejméně. Co se týče mých speciálních požadavků, stačilo říct "Ne, to neuděláme/neumíme". Pořád lepší varianta, než poslat něco úplně jiného jenom proto, aby měl prachy. Ohledně kladných recenzí, je jich velice málo, u hodně z nich se lze domnívat, že si je napsal i sám výrobce, ale to jsou samozřejmě spekulace. Ale jak se říká, špatná reklama se šíří rychleji než dobrá, takže možná proto se lze na tohoto člověka dočíst spíše to špatné. Bohužel ani já nemohu přidat pozitivní recenzi. Vy jste měl možná štěstí, ale budete jeden z mála. Samozřejmě jsem za Vás rád, protože alespoň teď nemusíte řešit tu situaci, kterou řeším já. Ale nebojte, já se jen tak nevzdám :-)

8.4.2020 13:47
P01

XXX.XXX.87.9

dejte fotku návrhu a hotového díla, at si každý udělá obrázek sám

8.4.2020 14:59
olisda

XXX.XXX.139.26

Určitě fotografie přidám, jakmile bude trochu času. Nicméně změní to něco na tom, že to vypadá jinak, jiné opískování, díry vyvrtané jinde než bylo žádáno. Nebo to změní něco na tom, že pan D. slibuje, nedodrží, nekomunikuje? Nepřišel jsem sem proto, abych tady všem ukazoval, že výrobce nedodržel zadání, nýbrž abych se zeptal, jak řešit situaci, kdy právě onen výrobce nekomunikuje nebo slíbí a nedodrží.

Jarekk

24.3.2021 11:12

Přidejte reakci

Přidat smajlík