Vlhkost v terariu pro krajtu kralovskou

Krajta královská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jouets

19.4.2020 04:23
jouets

XXX.XXX.227.33

Dobrý den, mám problem s příliš velkou vlhkostí v terariu. Dokáže vystoupat až na 80%. Větrání má pouze na horní straně, což bude asi kamen úrazu (+ máme i vysokou vlhkost v celém bytě). Předtím ale než koupím nové terarium se chci zeptat jestli se to nedá řešit jinak a případně na co ještě bych si měla dat pozor při koupi jiného. Současné terarium má rozměry 86x29x29, má tam malou topnou desku a žárovku 25W, je skleněné a vevnitř má rašelinu.

Moc děkuji předem za odpověď a omlouvám se zda už zde toto téma je.

Četla jsem hodně diskuzí ale každý to má trochu jinak tak se chci ujistit co bude pro naši krajtičku nejlepší a nechci znovu udělat nějakou chybu.

20.4.2020 12:28
PythoGirl

XXX.XXX.0.106

Ahoj,

jestli máš moc vysokou vlhkost, asi bych vyměnila rašelinu za štěpky a rašelinu dala třeba je jednoho rohu, aby měla nějaký vlhký místo nebo udělat humidity box, který jí tam budeš dávat před svlekem.

Do boxu dáš rašelinu nebo jiný substrát, který drží dobře vlhkost, uděláš díru (pozor na ostré okraje) A necháš v tera jako vlhký úkryt.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2020 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27

Hobliny nebo stepky. Krmit opatrne aby si nenabrala substratu a dostatecne velka miska kam se had muze nalozit. Naprosto neni nutnej vlhkej ukryt ani nic jinyho. Had si pak vleze do vody sam kdyz potrebuje zvlhcit na svlek

20.4.2020 13:04
PythoGirl

XXX.XXX.0.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hobliny nebo stepky. Krmit opatrne aby si nenabrala substratu a dostatecne velka miska kam se had muze nalozit. Naprosto neni nutnej vlhkej ukryt ani nic jinyho. Had si pak vleze do vody sam kdyz potrebuje zvlhcit na svlek

Já mám krajty nějak rozbitý a do misky mi nevlezou.:D Proto mám ten box :)

jouets

20.4.2020 13:42
jouets

XXX.XXX.227.33

Děkuji moc za rady, určitě zkusím :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík