Natulda

XXX.XXX.228.48
Dobrý den .
Naproti mému domu teče potok , včera jsem se tam šla podívat a viděla jsem dvě vejce velikostně podobné slepičím a barvou světle nazelenalé .. Typovala jsem že jsou kachní a tak jsem se šla podívat ale žádné kachny v dohlednu nebyly . Domů jsem je pro zatím nebrala ale chodím se tam cca jednou za hodinu podívat . Četla jsem že by se vejce měla otáčet 3-5krát denně . Jsou ale pořád ve stejné poloze i po uplynutí 12 hodin . Svítí na ně slunce tak asi nebudou prochladlé . Byla bych moc ráda kdyby my někdo poradil co s nimi udělat . Budu ráda za každou radu
Natálie
Zdravím...no po 12 hodinách, cca co hodinu kontrolované? Dost možná, že to kachna už dávno vzdala, když do hnízda, do kterého teprve začala snášet (normálně zasedne až tak na tuctu vajec), co hodinu nakukoval "predátor". Za mě také - nechat být. Buď ještě zasedne, nebo ho opustí, nebo už je taky třeba dávno po ní...každopádně, nejspíš se bude jednat o kachnu divokou, což opravdu není nijak ohrožený druh, jehož existence by závisela na každém vejci.
Byla ta vejce v hnízdě? Kachny dělají docela upravené hnízdo, většinou na zemi, jemně vystlané prachovým peřím...pokud byla vejce jen tak na hlíně v trávě, asi to byl od začátku ztracený případ.