Rozmnožování cvrčeků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2020 17:57
Lukáš Bergl

XXX.XXX.147.150

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když si koupím balíček 15 cvrčků, za jak dlouho budu mít vajíčka v kladeništi? A jak často se rozmnožují?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2020 19:31

Vajíčka tam budete mať v rozmedzí od 20sekund do 14 dní záleží aké staré cvrcky si donesiete ,aký bude pomer pohlavia,teplota,krmivo,aké kladiste budú mať ,veľkosť ubikacie (v čom ich máte)

18.5.2020 20:12
Lukáš Bergl

XXX.XXX.147.150

Pošlu vám foto, mám to v krabici s lignocelem a kladište jim co 2 dny zvlhčuju.
Zatím tam mám 6 cvrčků- 3 samice a 3 samce ale budu přikupovat více.

18.5.2020 20:30

Ten lignocel preč lebo vám budú klásť kade tade,viac obalov od vajec prípadne toaletných roliek ,čo podávate ako krmivo
Mladé chcete liahnut pri dospelých??

18.5.2020 21:47
Lukáš Bergl

XXX.XXX.147.150

Dávám jim většinou kousek banánu, pampeliškovy list a kousek suchého rohlíku, vše v malých dávkách.
Mladé bych chtěl chovat při dospělých ale musím sehnat nějakou síťku aby nepožíraly vajíčka

19.5.2020 10:32

Pridajte im granule aby ste sa vyhli kanibalizmu,banán je pre nich dosť luxus ,moji sú na uhorkach ,pupave ,granulach ,vlockach pre rybičky,(samozrejme že nie všetko naraz),raz za čas im to posypem trochou vitamínovú ale nie je to za potreby

19.5.2020 13:25
Lukáš Bergl

XXX.XXX.16.246

Děkuji za rady, snažil jsem se odstranit Všechny chyby snad se jim bude dařit ale mám ještě jednu malou otázku, jestli jim stačí dát kousek vodnaté okurky nebo salátu nebo jim musím kupovat vodní gel, za ten se mi moc utrácet nechce. A ještě se chci zeptat na teplotu jakou by tam měli mít aby se rozmnožovali.

19.5.2020 13:30

Ten gél nekupujte je to veeeeeeeeeeelka sprostosť uhorka im úplne stačí

19.5.2020 13:32
Lukáš Bergl

XXX.XXX.16.246

Dobře děkuji moc, a kolik těch vajíček nakladou?

19.5.2020 13:37

To kladisko sa mi zdá dáke suché ,teplota 27-30°C ale mne sa liahli a rástli aj pri 25 ,podľa obrázky je to cvrcek domáci -aj ja ich mám ,sú best
Tie obaly od vajíčok by som dal trošku sikmejsie aby z nich padali vykali na dno
Ináč je všetko super

19.5.2020 13:39

Lukáš Bergl napsal(a):
Dobře děkuji moc, a kolik těch vajíček nakladou?

Neviem presne lebo vždy keď som vyberal kladisko boli v ňom ešte niektoré zapichnuté ale cca30

20.5.2020 10:54
Lukáš Bergl

XXX.XXX.147.150

Dobrý den, chtěl bych se ještě zeptat jak poznám samici a samce, protože někteří mají jenom takové malé černé kladélko a někteří vypadají úplně jinak a mají kladélko dlouhé tak 1,5 cm jako na posledním obrázku

20.5.2020 11:42

Bez kladielka=samec
S kladielkom=samica
S malým kladielkom=mladá samica
Ako sa tak na nich pozerám tak neviem či su to cvrcky domáce alebo dvojskvrnne ale v podstate je to jedno

20.5.2020 12:05
Lukáš Bergl

XXX.XXX.16.246

A ty s tím malým se můžou taky rozmnožovat ? ty s tím velkým mám jenom 3 z 20ti

20.5.2020 12:13

Tie s malým sú ešte nymfy ,dospelé budú keď im krídelká prekryjú zadoček

20.5.2020 12:16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neviem presne lebo vždy keď som vyberal kladisko boli v ňom ešte niektoré zapichnuté ale cca30

Ospravedlňujem sa napísal som tu koľko je moja skúsenosť tých cca 30 ale literatúra uvádza že ich môže byť až 200

20.5.2020 12:17
Lukáš Bergl

XXX.XXX.16.246

A jak dlouho to může trvat než budou schopni pářit se?

20.5.2020 12:30

Podla tej veľkosti čo tam máte by som povedal že do mesiaca by mali byť ,to s tými krídelkami nemusí byť presne nakoľko som sa stretol s tým že si ich okusuju pri kanibalizme

20.5.2020 12:35
Lukáš Bergl

XXX.XXX.16.246

Dobře tak děkuji že jste si na mě udělal čas, když si nebudu s něčím jasný tak vám napíšu 🙂

20.5.2020 13:10

Není zač na to tu sme

20.5.2020 14:19
Lukáš Bergl

XXX.XXX.147.150

Už mu rostou křidélka, se teď svléká

ahoj1

20.5.2020 15:39
ahoj1

XXX.XXX.92.26

Lukáš Bergl napsal(a):
A ty s tím malým se můžou taky rozmnožovat ? ty s tím velkým mám jenom 3 z 20ti

je to jednoduchý - první foto nymfa samice, druhý foto nymfa samce, třetí foto dospělý samec, čtvrtý foto dospělá samice. po posledním svleku, až budou vypadat jako na posledních dvou fotkách, tak se začnou rozmnožovat a samci budou taky nahlas cvrkat těmi křidýlky o sebe. jedná se o cvrčka banánového=stepního, Gryllus assimilis. Necvrkají tak nahlas, jako cvrčci domácí. rychlost celého vývoje závisí na teplotě. za mě ideál je 25, mrňousi se líhnou za cca 14 dní. při vyšší se množí roztoči nebo to vše plesniví, při nižší se nemnoží tolik a rostou o něco málo pomaleji.

velmi nedoporučuji chovat vše pospolu - až se začnou líhnout ta mimina, přendej dospělé do jiné podobné nádoby. mnohem lepší způsob je: nedávej crvrčkům žádný substrát na celé dno (takže na dně budou jenom nesežrané zbytky a trus, a občas ten svinčík jednoduše vysypeš). jen jim tam dáš menší krabičku s vlhčeným substrátem na kladení vajíček (třeba tu krabičku, ve kterých jsi cvrčky koupil) . když se začnou líhnout, dáš tu krabičku zvlášť do jiné krabice, aby se ti ta třímilimetrová mimina nemotala s dospělými. miminům občas trochu postříknu vodou, ale dospělým stačí voda v zelenině/listech

tak jak to máš ti to funguje jenom proto, že máš těch cvrčků jenom několik, kdybys jich měl víc, tak je ten substrát plný trusu a co pak s tím? jak to budeš čistit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík