Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2020 09:08
ZoraDavello

XXX.XXX.180.209

Zdravím!
Z boxu mi utekla cca 150cm dlouhá cenchrie. Box býval zatížený něčím, aby had víko nenadzvedl, ale králík na jedné z jeho procházek těžítko asi skopl, protože had utekl tak či tak..
Nějaké rady jak tu potvoru chytit?
Případně jak postupovat pokud se někde najde a bude přivolána policie? Dostal jste někdo pokutu za to, že vám hádě uteklo ze zabezpečené ubikace?
Případně jaké vás napadá místo kde by mohla být? Prohledali jsme snad všechno, všechny skříně, pod nimi, za nimi, na nich, pod ledničkou, pračku, pod linkou, v nádržce na vodu na záchodě, postel..dokonce ji ostatní chovné ubikace..ale had prostě není.
Vím, že je to asi hlavně o trpělivosti, ale já se prostě bojím kde ho nakonec najdu a jestli vůbec...
Omlouvám se jestli řeším ptákoviny, ale prostě bych o hada nerada přišla a nevím ka mse obrátit.

24.6.2020 18:48
root

XXX.XXX.26.24

Lepší je hledání v noci s baterkou, protože hroznýšovec jako noční had opouští úkryt a bude aktivní. Držím palce!!!

24.6.2020 23:11
ZoraDavello

XXX.XXX.61.217

root napsal(a):
Lepší je hledání v noci s baterkou, protože hroznýšovec jako noční had opouští úkryt a bude aktivní. Držím palce!!!

Děkuju..dneska budeme zase hledat..zkusím fígl s moukou, tak snad se někde ukáže :(

27.6.2020 07:43
Santinan

XXX.XXX.45.113

Úplně nevím zda to pomůže ale když jsem takhle pohresovala naší věčně utekarskou užovku tak jsem ji nakonec našla spokojeně zavrtanou v kosi s pradlem,.. Ale tak či tak trik s moukou může pomoci a dávat pozor hlavně v noci plus bych se možná zamerila i na prostor kolem ubikace králíka.. držím palce,aby se hádě našlo a vše bylo ok a možná pro příště lepší zabezpečení,ono se to totiž nezdá ale hadí mají celkem sílu a jakmile najdou skulinu neváhají své útěky kolikrát opakovat..

29.6.2020 14:42
ZoraDavello

XXX.XXX.180.209

Santinan napsal(a):
Úplně nevím zda to pomůže ale když jsem takhle pohresovala naší věčně utekarskou užovku tak jsem ji nakonec našla spokojeně zavrtanou v kosi s pradlem,.. Ale tak či tak trik s moukou může pomoci a dávat pozor hlavně v noci plus bych se možná zamerila i na prostor kolem ubikace králíka.. držím palce,aby se hádě našlo a vše bylo ok a možná pro příště lepší zabezpečení,ono se to totiž nezdá ale hadí mají celkem sílu a jakmile najdou skulinu neváhají své útěky kolikrát opakovat..

Nevím no..koukala jsem se všude kolem, a nikde nic..v mouce jsme taky neviděli stopy takže si myslím, že je hádě prostě pryč... :(
Čekám, že pravděpodobně poleze kolem ubikací s plchy nebo myšima/mastomyšima..ale pořád nikde nic. Králík občas z ničeho nic začne dupat a utíkat po kleci sem a tam, ale nevšimla jsem si že by mu kolem klece něco lezlo...tak jen doufám, že jestli utekl tak ho někdo najde a buď se o něj dobře postará nebo ho vrátí...

Já právě jiné hady mám v boxech s pojistkami nebo zatěžkané dalším boxem..tenhle jediný byl se zabezpečením na tom trochu hůře a teď toho moc lituju..snad se najde..Díky moc za podporu! :(

Neregistrovaný uživatel

29.6.2020 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

ZoraDavello napsal(a):
Nevím no..koukala jsem se všude kolem, a nikde nic..v mouce jsme taky neviděli stopy takže si myslím, že je hádě prostě pryč... :(
Čekám, že pravděpodobně poleze kolem ubikací s plchy nebo myšima/mastomyšima..ale pořád nikde nic. Králík občas z ničeho nic začne dupat a utíkat po kleci sem a tam, ale nevšimla jsem si že by mu kolem klece něco lezlo...tak jen doufám, že jestli utekl tak ho někdo najde a buď se o něj dobře postará nebo ho vrátí...

Já právě jiné hady mám v boxech s pojistkami nebo zatěžkané dalším boxem..tenhle jediný byl se zabezpečením na tom trochu hůře a teď toho moc lituju..snad se najde..Díky moc za podporu! :(

Jedinej zpusob jak jsem vsecky uprchliky nasla nebyl cileny hledani všude ale to ze jsem o hada vzdy vicemene nekde zakopla. Teda krom velkych hroznysu nad 2m tam to bylo hledani snadne.
Doporucuji vsude zhasnout ticho vvetne telky a parkrat uprostred noci kort kdyz kralik zacne delat bugr rychle vylitnout s baterkou a posvitit ke kleci na kraje mistbosti za skrin, pod postel gauc apod. Mate tak pulminuty max. Tohle byla jedina metoda jakehosi cileneho hledani ktera aspon obcas zabirala. Na klece s hlodavci bacha. Me se k mladym potkanum procpala eryxka a... Uz to nerozchodila. Kontrolovat tudiz i ubikace hlodavcu a kralika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík