Je krajta královská dobrý mazel? A je forma spider dobrá? A páření jeho genů
Krajta královskáDobrý den je mi několik let a mám rád exotická zvířata mám zkušenosti s chovem agamy vousaté, ale jako domácí mazlík a ne jako chovnou stanici a uvažoval bych o (sice jsem od toho velice daleko, ale) krajtě královské a tuto diskuzi jsem stvořil kvůli tomu aby mi někdo potvrdil že krajta královská je s nějakými výjimkami super had a taky chci vědět jestli se barevná mutace spider dá bezproblémově chovat a jestli se dá pářit spider a nějaká mutace která v sobě má jeho gen např. Bumblebee. Moc děkuji za odpověď 🙂Agamák Kuba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
U regiusek se spider geny bych brala zvirata rocni. Nebo dospela a bez prpjevu wobblingu. Vekem se zhorsuje a i ciste mlade muze byt v plne dospelosti temer na utraceni. Nebo brat mladata po rodici co predal spider geny a videt ho aby byla jistota ze wobbling nema. Tvrdit ze rodice jsou v poho bude i ten kterej pusti do chovu zvire s postizenim. Kazdopadne bych nebrala zadne mlade ktere uz pri mirnem stresu sebou sije na vsecky strany. Chce to vybirat opatrne a nesmi se spojovat spider gen opet se spider genem. Chovu zdar
Dobrý den děkuji mockrát za radu původně jsem chtěl aby mi někdo řekl, jestli se dá pářit např. Spider x bumblebee pak jsme se se sestrou dohodli na piebald a pastel, ale spider byl můj favorit až tohle ale když říkáte tohle tak změním názor děkuji za zprávu a mohl bych se ještě zeptat jestli je krajta z výjimkami dobrý had a upozorňuji že (tedy kdybych tu krajtu měl) jsem začátečník s hady a ne s plazi vůbec a se svými (teď už mám jen jednu kvůli násilí) agamami mám zkušenosti jak se zdravotními problémy tak
S půstem s potravou (důvod proč jsem měl dvě) omlouvám se za odbočku a doufám že mi odepíšete🙂 (a ta hrozná přezdívka v minulém odstavci kvůli tomu že tam nešlo dát Agamák Kuba)😉
A také bych rád věděl jednu věc, že bumblebee je krásná barevná mutace, ale jak tak koukám na fotky, tak vidím, že mláďata jsou sice nádherná, ale když jsem koukal na dospělé, tak už tak hezcí nebyli. Z krásně žlutého mláděte na hnědého zešedle jako spider vypadajícího jedince, tak se chci ještě zeptat jestli je pravda, že forma bumblebee postupně strácí krásu a jestli jejich výběr funguje jako u spidera a kolik tato forma cca stojí? (nejlépe jak samec tak samice) Doufám že toho nechci moc a předem děkuji za odpověď. 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
Bumblebee je spider gen. Skoro kazde zvire vypada s vekem hůře nez jako parmesicni prcek. Nezazila jsem hada co by barvou (vyjma paradigem a img u boa) vekem krasnel. Nikdy nespojovat dva spider geny nikdy. Worldofballpython.com ma skvělou genetickou kalkulacku včetně databaze mutaci. Spider gen v techhle zakladech killer bee, bumble bee, spider apod stoji par supu. Tedy nebude to ppd litr ale zas ani sedmicka. Zalezi ba konretni kombinaci. Cim vic genu tim drazsi zvire.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
Ja mela driv letáky z lidlu, ted to mam vse na hoblinach ale krmim mimo tera nebo na taccich. Enchi bumblebee ani nevim ze by tu nekdo delal. A vzhledove by to bylo hodne podobny s jen bumble bee. Na vejce je vzdy lepsi inkubator.
Mám opět nějaké dotazy... Říkala jste terárium? Já slyšel že v teráriu jim není moc dobře kvůli moc velkému prostoru a chtěl bych se zeptat, jestli je krajta královská dobrý had pro začátečníka a např. by jste mi mohla doporučit nějakého chovatele na kterého se můžu obrátit až mi máma dovolí chovat krajty😀 Budu rád za odpověď.