Prosím o radu, utekla mi agama na zahradě po krátkém odskočení za králíky

Agama vousatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2020 13:28
Faj-fan

XXX.XXX.136.162

Dobrý den,
Mohu poprosit i všechny rady či zkušenosti z útěkem agamy vousaté?
Vencil jsem je venku asi 5x zatím
Ale naposledy jsem vencil a jedna ze dvou ji utekla ze zahrady
Kolem zahrady máme buxusy jako živý plůtek
Takže musela zaběhnout do nich a poté možná do vedlejších zahrad
Bydlím ve vsi kde je to sama zahrádka a kolem je silnice kde naštěstí málokdy co jezdí
Všude jsem vyvěsil plakáty že se mi ztratila a že prosím o pomoc
Je mi z toho zlé a strašně bych rád aby se našla
U mne doma platí že první zvířata pak já takže se mají skvělé ale jak píšu v nadpisu
Chvilka otočení za králíky kteří vydávali v kralikarny divné zvuky lekl jsem se přiskočil k nim a ta o něco menší agamka která se předtím tak 30jen vyhřívala na slunci (což vím že pak mají energii)
Tak v tu chvíli se rozhodla že si udělá výlet
Jenže výlet skončil ztracením a nevím kde ji hledat
Ani jak daleko zhruba obvykle utíkají
Je to tvor jako každý jiný takže vím že nejde říci utíkají max 200m apod.
Mohu poprosit o rady a všechno možné co by mi pomohlo?
Je to pro mne víc než mazlíček
Je to člen rodiny
Jinak agamka bude teď 4.7.2020 slavit 1. Rok takže mladé zvíře 😞
Předem moc všem děkuji

1.7.2020 15:37
sharingan

XXX.XXX.186.2

No, to je samozřejmé riziko, když venčíte venku bez zajištění. Osobně bych tam viděl naději v tom živém plotě kolem, je slušná šance, že tam prozatím zakotvila, takže bych sondoval kolem toho plotíku, nejlíp tam, kde se dá pěkně vyhřívat...samozřejmě že ale může být i úplně někde jinde. Je léto, teplo, nějakou dobu venku by měla přežít, pokud ji nesejme třeba pes, kočka či auto. Berte to celé jako chovatelskou zkušenost, svět se nikomu nehroutí, pokud se v životě budete i nadále věnovat chovu či chovatelství, takových přešlapů a čar přes rozpočet ještě bude...jde jen o to se z nich poučit, a nejlépe neopakovat .

1.7.2020 18:45
Faj-fan

XXX.XXX.106.132

Rozumím, ano vím že jsem udělal velkou chybu která mě hodně naučí pro příště koukam kazdy den
snad se najde
četl jsem že i 2 měsíce lidem pobíhala venku když jim utekla a pak se našla takže snad dokáže přežít nějakou tu dobu kord v teplých měsících
každopádně velká lekce pro mně
vždy jsem je hlídal a věřil jsem že je zvládám ale když jsem pak odběhl jak říkám ke králíkům tak to byla ta chyba
příště buď velká ohrádka nebo vodítko delší aby měla prostor a zároveň se mi nemohla ztratit

Přidejte reakci

Přidat smajlík