Rada - chameleon na mě syčí a útočí

Chameleon jemenský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janča12

21.7.2020 20:57
Janča12

XXX.XXX.188.254

Dobrý den jdu si pro radu mám 11 měsíčního chameleona mám ho cca měsíc a když mu jdu dat červy nebo jiné jídlo tak na mě syčí a útočí a ani pohladit se nedá. A furt se schovává.

Děkuji za radu.

22.7.2020 15:30
BarcaD.

XXX.XXX.120.232

Vcelku normálne správanie teritoriálneho chameleóna. Nie je to zviera na mazlenie a hladenie, oni si ľudský dotyk neužívajú, nie sú to psi.

Janča12

22.7.2020 16:52
Janča12

XXX.XXX.188.254

I když mu čistím terarium a to se cistit musí

22.7.2020 22:55
Leeaa

XXX.XXX.130.0

Chce to hlavně trpělivost, nevím jak mu dáváš červy, ale já svému chameleonovi dávám jídlo do nějaký vyšší sklenice a on si to vezme sám. Co se týče mazlení, není to kontaktní mazlíček, ale měla bych s ní trpělivost a nechala u něho třeba chvíli nataženou ruku ať si na ní vleze sám když bude chtít :)

Janča12

23.7.2020 08:12
Janča12

XXX.XXX.188.254

Červy mu dávám do mističky aby neutekli a ruku mu tam dát nemůžu protože se nafukuje a syčí první den to bylo v pohodě kdyz jsem si ho přivezla ale teď uz útočí

23.7.2020 10:33
Leeaa

XXX.XXX.130.0

Já jsem si svojí chameleonici přivezla domů ve 3 měsících a jde asi o zvyk, jestliže se chameleonovi nikdo třeba nevěnoval tak není zvyknutý na kontakt s člověkem a bojí se. A vím, že u mojí si jí každý den brali na ruku aby si právě zvykla, ale kolikrát když nemá náladu a nechce jít ke mně, tak na mě zasyčí a nafoukne se v tom případě jí nechám a zkusím to třeba další den :)

Janča12

23.7.2020 10:57
Janča12

XXX.XXX.188.254

Ten pán od kterého jsem si ho brala tak ho měl v autodílně a prej mu je 11 měsíců a já ho mám cca měsíc ja to zkouším každý den a pořád to samé zasyčí nafouknese a utočí tak právě nevím jak na něj 😔

24.7.2020 11:12
BarcaD.

XXX.XXX.120.232

No tak skúste fakt pomaly zvykať na vašu ruku v teráriu, na začiatok sa jeho samotneho vobec nedotýkať ale dotýkať sa súčastí terária. Ak nemala doteraz kontakt s človekom, bude to ťažšie ale nie nemožné. 😉 držím palce a veľa trpezlivosti

Janča12

24.7.2020 12:36
Janča12

XXX.XXX.188.254

Děkuju moc pán říkal že je zvyklý ale mě se to nezdá že by byl zvyklý

ahoj1

27.7.2020 08:48
ahoj1

XXX.XXX.92.26

Janča12 napsal(a):
Ten pán od kterého jsem si ho brala tak ho měl v autodílně a prej mu je 11 měsíců a já ho mám cca měsíc ja to zkouším každý den a pořád to samé zasyčí nafouknese a utočí tak právě nevím jak na něj 😔

nerozumím - jak nevíte jak na něj? No snad zvládnete vyčistit terárko chameleonovi, to syčení určitě přežijete a pokud vás jednou za čas kousne, tak ani na to asi neumřete. Tím nechci říct, že to od dospělýho chama nebolí.

Co jako řešíte? Snad víte, že máte plaza, takže čím víc ho budete "ochočovat" pomocí ošahávání, tak mu tím radost neuděláte. můžete ho krmit z ruky, Mláďata jsou věčně hladový, naučí se brzy, u dospělýho nevím - je možný, že pokud se jednou rozhodl být nedůtklivý, tak vás může kousat furt - to je spíš dané individuální povahou jednotlivého zvířete. taky záleží, pokud máte na sobě červené nebo výrazně pruhované oblečení, může z toho hysterčit

Neváhat použít své zbraně je známkou zdravého zvířete. až se jednou stane, že na vás nevystartuje, a bude se apaticky nechat vzít do ruky, potom napište, že je problém, a půjdete asi k veterináři a budete doufat, že se z toho dostane.

Pokud se někdo rozhodne zvíře zlomit tím, že ho bude odmalička a často ošmatávat v domnění, že se mu to nakonec začne líbit, měl by zvážit chov plyšáků, imho. Já osobně se snažím krmit z ruky, aby se nebáli rukou - to funguje perfektně. dokonce tak moc, že když na dno tera nasypu krmení, furt mi optimisticky koukají po rukou, dokud neodejdu..

jinak každý chameleon kterého jsem měla, tak mě určitě rozeznával od neznámých lidí - mě se nebál a před cizími se spíš schovával.

Přidejte reakci

Přidat smajlík