Dhaarec

XXX.XXX.197.223
Dobrý den, mám takový menší problém s agamou vousatou. Když se ji snažím vytáhnout z terária, utíká, zahrabává se do písku atd. Vždy se bojím že jí ublížím, tak se snažím vychytat chvíli kdy je v klidu. Bohužel taková chvíle je tak max. jednou za den. Poslední dobou když dojdu k teráriu šílí a pobíhá sem a tam, všude rozhrabává písek, bouchá hlavou do stěn, a utíká přede mnou. Většinou když se jí poslední dobou snažím vůbec dotknout, tak sebou škubne a uteče pryč, já se leknu, a ona se schová. Nevím čím to je, přemýšlel jsem nad problémy se svlékáním kůže, nebo bolením břicha, ale to byly jen nápady. 75% z celého dne má černé vousy a ocas nahoře. Nikdy se nestalo že by mě kousla nebo mi nějak ublížila. Když ji pustím po pokoji, stojí u okna a dívá se ven, potom se lépe bere. V teráriu je sama, a je to holka.Nevím proč tak blázní a je tak naštvaná, takže bych rád slyšel názory ostatních lidí. Předem děkuji za všechny odpovědi.
Ako dlho ju máte? Ta agama je z vas vystrašená? Ona ked ju máte krátko tak neni na vás zvyknutá. Musite tomu dať voľný priebeh a casto ju pozorovať. Byť pri teráriu a rozpravat na ňu. Tym ze sa ju snazíte zobrat do ruky a ona sa vás bojí tak tým jej iba robite stres. Ak ju máte dlhsie tak je možné že ma proste takú povahu.
Dhaarec

XXX.XXX.197.223
Valentko
napsal(a):
Ako dlho ju máte? Ta agama je z vas vystrašená? Ona ked ju máte krátko tak neni na vás zvyknutá. Musite tomu dať voľný priebeh a casto ju pozorovať. Byť pri teráriu a rozpravat na ňu. Tym ze sa ju snazíte zobrat do ruky a ona sa vás bojí tak tým jej iba robite stres. Ak ju máte dlhsie tak je možné že ma proste takú povahu.
Máme ji asi rok, předtím se nebála. Chodím za ní pokaždé když jsem doma, a pouštím ji ven. Jen mi přijde divné že mlátí hlavou do skla atd. A jednou měla i období kdy vůbec nejedla...