Uživatel s deaktivovaným účtem

kladno
napsal(a):
Zmije obecná (Vipera berus)
Nejsem odborník, ale hlava mi na zmiji moc nepřipadá. Pravda, foto pro mě ne úplně ideální. Snad odpoví povolanější.
HadarS

XXX.XXX.234.239
napsal(a):
Nejsem odborník, ale hlava mi na zmiji moc nepřipadá. Pravda, foto pro mě ne úplně ideální. Snad odpoví povolanější.
A ako ma vyzerat beruska podla teba??? Jasne ze je to ona...

HadarS
napsal(a):
A ako ma vyzerat beruska podla teba??? Jasne ze je to ona...
Já se nehádám, ale nevidím dobře tvar hlavy, zornici už vůbec ne, ani ocas. Jenom podle kresby jsem si nebyla jistá.
Vretak

XXX.XXX.110.76
napsal(a):
Já se nehádám, ale nevidím dobře tvar hlavy, zornici už vůbec ne, ani ocas. Jenom podle kresby jsem si nebyla jistá.
Jo, nano..Dela machři a kadí na chodbě..

Vretak
napsal(a):
Jo, nano..Dela machři a kadí na chodbě..
??? Jsem jiná generace.
No, pohlavím hada bych si nebyl tak jistý. Adultní samci zmije obecné po jarní ekdyzi (klasik forma, nemyslím chersea ani prester) bývají jasně šedí, někdy téměř do modra, s jasně černou čárou. Samice jsou spíš světle hnědé s tmavohnědou čárou. Mláďata a subadulti obou pohlaví jsou spíš v těch hnědavých tónech, a dospělí samci mimo období rozmnožování jsou taky matnější než na jaře. Zvíře na fotce má jasně hnědou čáru. Od oka, ve srovnání s listy šťavelu dole, bych řekl že se jedná o menší nedospělé zvíře. Kdybych musel, tipnul bych subadult, možná loňského, samečka, ale opravdu jen odhad.