Bonelka

XXX.XXX.97.83
Ahoj, chci poprosit o radu.
Vyrábíme terarko pro agamu vousatou, bude mít rozměry 130 x 50 x 50, ale nevím si rady se světly. Vím, že jsou tři druhy, teplo, světlo a uvb, ale narazila jsem na články o výbojkách, které, pokud dobře chápu, mají všechny tři funkce.
Takže dotaz.
Dát 3 různé světla nebo jednu výbojku? Finance neřeším, chci to mít tak, aby to bylo ideální pro zvíře. Takže prosím o radu, kterou variantu zvolit, kterou konkrétní žárovku koupit (mají různé výkony a úhly svítivosti) a kam ji v terariu umístit, ideálně úplně přesně v Cm od kraje.
Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Do takto velkého teráriu bych dal trubicovou zářivku na světlo, pak je tam mam možnost dát světlo s předřadníkem (to je teplo i uvb dohromady), s tím nemám zkušenost. Já používám zvlášť výbojku na světlo a uvbčko. Co vím, tak to s předřadníkem se nemusí měnit tak často.
Bonelka
napsal(a):
Ahoj, chci poprosit o radu.
Vyrábíme terarko pro agamu vousatou, bude mít rozměry 130 x 50 x 50, ale nevím si rady se světly. Vím, že jsou tři druhy, teplo, světlo a uvb, ale narazila jsem na články o výbojkách, které, pokud dobře chápu, mají všechny tři funkce.
Takže dotaz.
Dát 3 různé světla nebo jednu výbojku? Finance neřeším, chci to mít tak, aby to bylo ideální pro zvíře. Takže prosím o radu, kterou variantu zvolit, kterou konkrétní žárovku koupit (mají různé výkony a úhly svítivosti) a kam ji v terariu umístit, ideálně úplně přesně v Cm od kraje.
Moc děkuji.
Skúste osloviť p.Davida Mužíčka na teraservis.cz -> on priamo rieši osvetlenie na mieru, poradí vám a na eshope sa to dá priamo kúpiť.
Cm od okraje vám nikto presne nepovie bez fotky tera, proste výhrev a UVB spolu niekde kde sa bude vyhrievat, sirokospektralne svetlo cez velku cast tera. To isté sila žiaroviek závisí na teráriu, aké je veľké, z čoho je, ako je riešené vetranie, aké je pozadie, kde sú výhrevné miesta atď.