Pagekoš

XXX.XXX.52.98
Dobrý den,
mám týden asi 8mi měsíčního pagekona v teráriu s vlhkostí v rozmezí 99%-50%, s největší teplotou asi 27° (v noci asi 22°) bez uvb.
Krmím ho repashy, pangeou, různými druhy ovoce s reptivite s d3, někdy mu dám do terária pár cvrčků, kteří jsou taky obalený v reptivite. Kaše jí opravdu jen trochu, nevím jak s cvrčkama, ale druhý den ráno žádné nenajdu (buďto se schovají nebo je snědl), z ruky nechce jíst nic.
Vodu pije z listů.
Když ho vyndám z terárka, tak je za chvilku docela aktivní. Problém je ale v tom, že se neudrží na žádném hladkém povrchu.
Neví někdo co by to mohlo znamenat?
Pagekoš

XXX.XXX.52.98
Aha, děkuji, myslíte tedy, že bych měl omezit reptivite a vyměnit za obyčejný vápník?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neudrží se vůbec, nebo hůře? Dřív to šlo lépe? Mám samce, kterému to prostě moc nejde. Jinak to bývá nadcházejícím svlekem a nebo špatně svlečenou kůží na nohou (ale podle popisu má vlhka dost, možná až hodně bych řekl. Ale s tím teď problémy nemá, to bych nechal být)

Jinak, nevidím jakou souvislost by to mělo s D3. O tom jsem nikdy neslyšel

Pandinus
napsal(a):
Pravděpodobně tím bylo myšleno odvápnění
Odvápnění čeho? Jenom kontrolní otázka.
napsal(a):
Odvápnění čeho? Jenom kontrolní otázka.
Při nadbytku D3 se z kostí zjednodušeně řečeno (sofistikovanější výklady už tu probíhaly) vyplavuje z kostí právě vápník, namísto, aby se tam ukládal. Zvíře působí rachiticky přičemž příčinou není nedostatek vápníku a minerálů, ale hala bala dávkování D3

Pandinus
napsal(a):
Při nadbytku D3 se z kostí zjednodušeně řečeno (sofistikovanější výklady už tu probíhaly) vyplavuje z kostí právě vápník, namísto, aby se tam ukládal. Zvíře působí rachiticky přičemž příčinou není nedostatek vápníku a minerálů, ale hala bala dávkování D3
Díky, aspoň jsem si zagůglila, pročetla a mám konečně jasno.