Simonik

XXX.XXX.254.52
Dobrý den,
doufám že mi někdo z vás muže pomoci.
Moje ještěrka sicilská, která se jmenuje Emilka nechce jíst. Je to zvláštní proto ze je září a zachvilku se má připravovat na zimu,a zrovna v tuhle dobu má jist co nejvíce. Snažil jsem se to do číst na internetu, ale nic sem nenašel.
Prosim všechny co to hle čtou, aby my pomohly zachránit mou ještěrku. Když se mi to povede tak budu hodně rad.
Jeste jednou PROSÍM
No, nějaké základní info o Vašem chovu by mohlo napomoct. Předpokládám, že jde o Podarcis siculus, poddruh asi nevíte...? Jak je zvíře staré? Samec nebo samice (Emilka = samice - jste si jistý správným určením pohlaví)? Je to odchov v zajetí, nebo import z přírody? Jak dlouho je v chovu u Vás? Je v kondici, nebo už vyhladovělá? Jak dlouho už nežere? Jestli předtím žrala, tak co a jak? Došlo k nějakým např. teplotním či světelným změnám v jejím teráriu v poslední době? Pokud se Vám podaří vložit detailnější fotku zvířete, popř. terária, bude to hned jasnější.
Předem však avizuji (ale nechci sýčkovat ), vzhledem tedy k Vámi prezentované úrovni znalostí (bez urážky), že se dle mě možná bude bude jednat o nějakou banalitu, či naopak zvířeti už nebude možné pomoct.