Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2020 14:03
Nibbleof

XXX.XXX.131.81

Dobrý den,
Není tlustá? Je normální, že jsou od sebe tak velké? Jsou stejně staré. Vím že je to samec a samice, ale i tak mi přijdou od sebe dost rozdílně velké.
Díky za odpověď

7.10.2020 14:30
lupus4

XXX.XXX.205.61

bože dítě, to je u mnoha druhů vodních želv naprosto normální pohlavní dimorfizmus
(samec menší + výrazně delší drápky na hrudních končetinách, delší ocas...atd...)
chtělo by to si nastudovat něco o zvířatech, která chci chovat (nejlépe PŘED pořízením)

7.10.2020 16:47
Nibbleof

XXX.XXX.70.254

Jejda mane, píšu že vím že je to samec a samice. Mě se jedná o to že jedna má před nohama velké tukové polštáře. A za druhá to nemá... Vím že má být samička větší. Jen si říkám jestli třeba ta jedna míň nejí. Taky moje hlavní otázka byla jestli je tlustá.

7.10.2020 16:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Čím a jak často je krmíte ?

7.10.2020 17:32
Nibbleof

XXX.XXX.70.254

3x týdne
Kupuju jim ryby, grundle, plže, hmyz, gamarus, žížalu vajíčko.
Odmítají rostlinou stravu
Ještě jim kupuju mražené kostky- Mix pro vodní želvy.

7.10.2020 18:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

To je moc . To je frekvence pro malá mláďata.Subadulty a adulty stačí 1 x za 5 - 6 dnů ...a jen tolik, co sežerou za cca 20 - 30 min, gamarus a vejce nedávejte
jen pro jistotu potrava:
na "sušené vymoženosti" ze zverimexu zapomeňte, jsou na tři věci
krmte:
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.

7.10.2020 19:22
Nibbleof

XXX.XXX.180.28

Ano jak říkám , já jim nedávám nedávám sušené krmivo. Pouze ze zverimexu mražené. Bohužel rostlinou stravu mi žrát nechcou. Plavou okolo toho jako nic..
Takže nekrmit tak často,dobrá díky.
Zkusím sehnat víc, pestrou stravu, kdyžtak zkusím objednat přes net.
A je tedy ta želva tlustá nebo ne ?
Pořád nevim zda jsou normální ty polštáře okolo nohou.

7.10.2020 21:30
Jiří5

XXX.XXX.211.54

1/ Ano, na pohled je tlustá a to tak že příšerně.
2/ Ne takovéto polštáře okolo nohou nejsou normální.
Takto by želva chovaná v optimálních podmínkách vypadat neměla. Naducané tukové polštářky jsou sice žádoucí a zpravidla svědčí o dobrém zdravotním stavu zvířete, ovšem to co předvádí vaše samička je poněkud přes míru. Nemusí to však být pouze nevhodným složením či množstvím krmné dávky a také to nemusí být nutně tukové polštářky i když je to pravděpodobné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík