Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2020 15:03
gonigecko

XXX.XXX.237.1

Zdravím, když mám doma svůj zájmový chov zvířat a svoje odchovy chci prodávat, musím na to mít živnostenský list? Jak to máte vy? Děkuji.

14.10.2020 11:03
sharingan

XXX.XXX.186.2

No, měl jsem, a stále mám za to, že do ročního přivýdělku do 68 000 Kč po tom nikomu nic není, ani úřadům, EET či tak, a není k tomu ani třeba žádný živnosťák či jiné papíry.

14.10.2020 11:29
gonigecko

XXX.XXX.153.210

No, já si právě četla že za rok si můžu přivydělat pouze 6000 Kč, na vyšší částku už potřebuji živnosťák.

14.10.2020 16:53
sharingan

XXX.XXX.186.2

Z logiky věci mi to přijde jako nesmysl, máte prosím někde odkaz na primární zdroj toto tvrdící? V rámci těch tisíců - desetitisíců korun ročně jsou prodeje od hobby chovatelů, co se tím primárně neživí (například já), samozřejmě bez účtů, smluv atp., naprostým standardem.
Možná někdy i částky celkově vyšší, ale když se neobjeví problém, kvůli kterému by se to muselo dostat na přetřes i u "berňáku", tak taky ok:D
Sám jsem ale ročně zatím prodával zvířata celkem max. tak do deseti tisíc a mám za to, že to se nemusí ani legálně danit, ani nikde uvádět.

14.10.2020 18:02
gonigecko

XXX.XXX.237.1

Z toho co jsem vyčetla je to vedlejší příjem k zaměstnání jako každý jiný.. Mně se to teda taky zdá na hlavu.. :D Nikdy jsem nikoho neviděla to řešit, ale radši se ptám. Napadlo mě třeba, když si chovatelé dělají vlastní webovky, kde mají nabídku svých zvířat, co kdyby je někdo udal? Nebyl by z toho problém?

14.10.2020 18:29
sharingan

XXX.XXX.162.30

Trošku jsem to teď trochu víc progooglil. Podle mě to spadá do kategorie "příležitostný příjem", který se do třiceti tisíc nedaní. Mj. podmínkou právě ale je, že naopak na tuto činnost nesmíte mít živnosťák:D.
Navíc, když se druhem činnosti cca vejdu do šablon, v praxi podle mě většinou stejně neexistuje způsob, jak prodávajícímu dokázat překročení limitu, doklady a evidence se v případě tohoto typu prodeje nevystavují.

15.10.2020 05:57
gonigecko

XXX.XXX.153.210

Díky moc za názor :) Mně se teda taky nezdá, že by to někdy někdo řešil.. :D Právě proto mě napadly ty webovky - z toho by se přece dalo dokázat, kolik peněz se tam tomu chovateli cca točí ne? Když má u nabídky zvířat i konkrétní ceny.. Do budoucna si plánuju vytvořit svoje webovky, tak radši zjišťuju jak to vlastně je.. :D

16.10.2020 15:03
sharingan

XXX.XXX.186.2

Ne, z nabídky zvířat na webovkách se to zjistit nedá. Kdo dokáže, že chovatel prodal všechna zvířata, co inzeroval, a za inzerovanou cenu... .

Přidejte reakci

Přidat smajlík